вівторок, 25 серпня 2020 р.

Байройтський оперний театр

 Театр, квитки в якому розпродано на 10-15 років наперед! 

13 серпня 1876 світовою прем'єрою тетралогії Ріхарда Вагнера «Кільце Нібелунга» у місті Байрот (Баварія) відкрився Байройтський оперний театр (нім. Bayreuther Festspielhaus — «Дім музичних свят») як місце вистав опер Р. Вагнера на щорічних фестивалях у Байройті.

.Архітектура будівлі була розроблена за вказівками самого композитора  на основі нереалізованого проекту театру в Мюнхені авторства Готфріда Земпера. 

 Особливістю театру є те, що оркестрова яма і диригент повністю приховані від публіки. Будівництво Байройтського театру фінансував король Баварії Людвік II. Зараз в ньому проводиться щорічний Вагнерівський музичний фестиваль, на якому виконується виключно музика композитора.

 Опери виконуються в повній нескороченій редакції, тому кожна вистава триває декілька годин. Наприклад вистава опери «Загибель богів»  триває 5 годин.

Номінально фестивалем керує так зване «Товариство друзів Байройту», реальним керівником є Фонд Ріхарда Вагнера , котрим володіє сімейний консорціум нащадків Вагнера. На фестивалі збирається як правило публіка національно-патріотичної орієнтації із сфер політики, мистецтва та шоу-бізнесу. Охочих «побачити та бути побаченим» чимало, тому квитки на вистави завжди розпродано заздалегідь на 10-15 років наперед. На чорному ринку ціна на квиток може сягати тисяч євро. 

До останнього часу потрапити на фестиваль простій людині було надзвичайно важко. Доводилося наполегливо, з року в рік повторювати замовлення квитка - ймовірність отримати його протягом трьох років була близько 30%, а про стовідсоткову не йшлося і після десятирічного стояння в черзі. Число бажаючих долучитися до байройтського дійства на порядок перевищувала кількість продаваних квитків. Як варіант можна було скористатися послугами спекулянтів, що неминуче виникають при подібному розкладі. Однак байройтські квиткові ділки були нечисленні, і завдяки цьому тримали ціни від п'яти до десяти тисяч євро за місце.

На изображении может находиться: небо и на улице

Немає коментарів:

Дописати коментар