вівторок, 25 серпня 2020 р.

Відкриття оперного театру Ла Скала

 3 серпня 1778 року було офіційно відкрито  Ла Скала - оперний театр у Мілані,  один з провідних оперних театрів світу.

Будівництво будинку почалося в 1776 році на території, де раніше стояла церква Санта-Марія делла Скала. Від цього і пішла назва театру. Архітектор - Джузеппе П'єрмаріні. При підготовці місця для будівництва театру з землі здалося мармурове зображення Пилада - відомого в Стародавньому Римі міма. Це послужило доброю прикметою, і в 1778 році будівництво було завершено.

Перша вистава — опера Антоніо Сальєрі «Визнана Європа» — відбулася у 1778 році.

Починаючи від XIX століття «Ла Скала» стає міжнародним центром оперного мистецтва. Багато видатних опер виникло з призначенням постановки на цій сцені. Зокрема тут відбулися прем'єри таких опер, як «Пірат» (1827) і «Норма» (1831) Вінченцо Белліні, «Лукреція Борджа» (1833), «Оберто» (1839), «Набукко» (1842), «Отелло» (1887) і «Фальстаф» (1893) Верді, «Мадам Баттерфляй» (1904) і «Турандот» Пуччіні.

Під час Другої світової війни театр був зруйнований. Він був відновлений у первісному виді інженером Л. Секкі і знову відкритий в 1946 році. Остання велика реставрація проводилась в 2001—2004 роках. Зовні вид театру дуже скромний: він зведений в стриманому неокласичному стилі архітектури. Для вільного проїзду карет у двір був зроблений спеціальний портал на фасаді. Всю розкіш увібрав в себе зал для глядачів, здатний вмістити більше двох тисяч глядачів, спроектований у формі підкови, оброблений в розкішному біло-золотистому кольорі. Оздоблення: ліпнина, покрита золотом, дзеркала у важких рамах і гігантська люстра - воістину чудово. Ложі в п'ять ярусів, зручне розташування рядів по відношенню до сцени, висота стелі - все створювалося за законами оптики і акустики.

Сцена може повертатися, підніматися і опускатися, але це як і раніше, як і під час перших вистав, робиться вручну, тому там працюють 18 співробітників, що призводять сцену в рух.

В театрі «Ла Скала» співали й видатні українські співачки та співаки — Соломія Крушельницька, Євгенія Зарицька, Марія Стефюк, Вікторія Лук'янець, Лев Сибіряков.

За два століття трупа театру зіграла багато знаменитих твори італійських авторів і світової класики. В цей театр прагнуть потрапити всі музиканти світу. Виступ на його сцені служить кращим визнанням професійної майстерності. Туристи з різних країн просять забронювати їм квитки на вистави.

На изображении может находиться: небо и на улице

Немає коментарів:

Дописати коментар