вівторок, 25 серпня 2020 р.

Андрій Кузьменко (псевдонім — Кузьма)

 17 серпня 1968 року в м. Самбір, Львівська область народився Андрій Кузьменко (псевдонім — Кузьма), український співак, композитор, поет, письменник, телеведучий, продюсер, актор. Лідер гурту «Скрябін». Заслужений артист Автономної Республіки Крим (2008). 

Пізніше його родина переїхала в м. Новояворівськ, де він і почав свій творчий шлях. У дитинстві мріяв стати водієм сміттєвоза. Мати була вчителькою музики. Андрій закінчив музичну школу за класом фортепіано. Закінчив факультет стоматології Львівського медінституту (тепер Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького). Йому було нецікаве навчання там, однак довчився на прохання батьків. Займався спортом, кандидат у майстри спорту з біатлону.

Історія життя Андрія надалі була тісно пов'язана з гуртом «Скрябін». 2000 року став ведучим власного хіт-параду «Гаряча сімка», який проіснував до 2002 року.

З 2003 року Кузьменко протягом усіх десяти сезонів працював разом зі співачкою Наталею Могилевською телеведучим музичного телепроєкту «Шанс», а згодом і програми «Шиканемо». З того часу Андрій бере всі важелі керування проєктом «Скрябін» на себе, починає творити зовсім іншу музику, ніж досі. Очевидними стали зміни в його поглядах та ідеях — це стає помітним у його словах в інтерв'ю.

Наприкінці січня 2014 року записав пісню, присвячену подіям Євромайдану, зауваживши, що він підтримує людей на Майдані, але не опозицію. Протягом 2014 року допомагав військовим та пораненим у зоні АТО на сході України.

У жовтні 2014-го запустив власне інтернет-радіо під назвою «S.R.A.K.A.—Своє Радіо Андрія КузьменкА», у якому, за його словами, грала музика, яку він слухав у машині.

 Написав книги: "Я, "Побєда" і Берлін", "Я, Паштєт і Армія", "Місто, в якому не ходять гроші", "Я, Шонік і Шпіцберген".

2 лютого 2015 року Андрій загинув в автомобільній аварії в Дніпропетровській області. Поховали музиканта в родинному склепі на кладовищі в Брюховичах

24 березня 2016 року Міжнародною астрономічною спілкою зареєстровано назву астероїда 291923 Kuzmaskryabin

Багатьом Андрій Кузьменко запам'ятається життєрадісним чоловіком з унікальним почуттям гумору 

Його пісні – розважальні та смішні, є і філофофські та з глибоким змістом. Їх співає український народ, а слова, що спонукають замислитись, розібрано на цитати. Факти з життя українського співака підкреслюють те, що кожен з нас втратив хорошого друга.

Андрій Кузьменко - пісні, біографія - Українські пісні

Немає коментарів:

Дописати коментар