суботу, 15 серпня 2020 р.

Дмитро Білий

 25 липня 1967 року (53 р.) в Макіївці народився Дмитро  Білий  - український письменник, історик, бандурист, осавул Азовського козацького війська, майор міліції у відставці. Доктор історичних наук, професор. Член Національної Спілки письменників України (2019).

 .У 1989, очолював молодіжне об'єднання Донецьке історико-етнографічне товариство «Курінь», створене на історичному факультеті Донецького університету. В тому ж році, закінчив з відзнакою історичний факультет Донецького Національного Університету.

З 1993 до 1997 року, працював старшим викладачем на кафедрі Історії України Донецького Національного Університету.

В 1997 по 2003 роки — завідуючий кафедрою Історії та українознавства Донецького юридичного інституту.

В 2003-2006 роках — на посаді доцента кафедри соціально-політичних дисциплін Донецького юридичного інституту. З 2006 до 2010 роки займає посаду  доцента кафедри українознавства Донецького юридичного інституту.

З 2010 по 2014 роки, професор кафедри українознавства в Донецькому юридичному інституті.

З листопада 2014 року, перебуває на посаді професора кафедри хореографії та мистецтвознавства Львівського державного університету фізичної культури.

Автор науково-популярної розвідки «Малиновий Клин» (1994), романів «Басаврюк XX» (2002), «Заложна душа» (2002), «Чорне крило» (2004), «Козацький Оберіг» (2005), «Шлях Срібного Яструба» (2007). 

Роман Дмитра Білого «Басаврюк XX», присвячений подіям XX століття, з його виразною гоголівською алюзією, є, на думку рецензентів, однією з найвдаліших спроб авантюрно-містичного характеру в сучасній українській літературі. 

У 2002 році, за цей твір, Дмитро Дмитрович став лауреатом першої премії видавництва Смолоскип у номінації «Проза». 

______________________________________________

До вашої уваги збірка ,,Волонтер’’ з фонду нашої бібліотеки.

….таємничі ритуали, смертельні небезпеки, карколомні пригоди, кохання на межі життя і смерті та зустріч із потойбічним... Все це представлено у новій збірці творів Дмитра Білого. Роман «Чорне крило» переносить читача у таємничий вир східної містики, із якою герої зіткнулися, потрапивши у буревій громадянської війни, і яка зловісно відбилася на долях уже наших сучасників. Перша частина роману «Поцілунок відьми» розпочинає дивовижну історію, кохання, сповнену пристрасті, таємниць і відкриття загадкового світу відьомських чар. Історико-містична повість «Вершниці Власти» відсилає читача у прадавні часи, коли в українських степах точилася боротьба останніх воїтельок-амазонок за збереження своїх таємничих містичних ритуалів. Повість «Волонтер» розповідає про долю юнака, який, потрапивши на Балканську війну в 90-х роках минулого сторіччя, опинився віч-на-віч із незбагненною і демонічною легендою, сповненою кохання і смертельної небезпеки.

Замовити книгу можна за телефоном: (044) 275-95-76. 



Немає коментарів:

Дописати коментар