вівторок, 25 серпня 2020 р.

Ольга Сумська, українська акторка кіно і театру. телеведуча

 22 серпня 1966 року народилася — Ольга Сумська, українська акторка кіно і театру. телеведуча. Заслужена артистка України (1997),  Народна артистка України (2009). Лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка (1996).

Ольга Сумська народилася у Львові. Її батьки служили в місцевому театрі ім. Івана Франка. Ольга Сумська – народна улюблениця, символ української краси та незабутня Роксолана, дружина великого султана Османської імперії. Акторська гра була в маленької Олі в крові ще від народження. Батьки знаменитості – Народні артисти України Сумський В'ячеслав Гнатович і Сумська Анна Іванівна виховували молодшу дочку, не відриваючись від сцени. Театр став для Олі і другою домівкою, і дитячим садком. Не дивно, що свою першу роль у виставі «Дженні Герхардт» Сумська зіграла в 5 років! в Запорізькому українському драматичному театрі ім. М. Щорса.

Талант актриси помітили вже на першому курсі Київського державного інституту театрального мистецтва імені І. Карпенка-Карого. У кінематографі Ольга дебютувала в 1983 році у фільмі «Вечори на хуторі біля Диканьки». Краса дівчина, її харизма та неповторний характер відразу привернули увагу режисерів і вже через два роки після екранізації оповідань Н.В. Гоголя актриса отримала нову роль.

1987 р. закінчила акторський факультет Київського інституту театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого (майстерня Н. Н. Рушковського).

У 1988–2006 рр. працювала акторкою в київському Театрі російської драми імені Лесі Українки.

.1997–2008 — ведуча програми «Імперія кіно» на телеканалі «1+1».

2009 — ведуча телеканалу «Інтер» (програми «Ранок з „Інтером“» і «Місце зустрічі»).

2006 — учасниця першого сезону проекту «Танці з зірками» на каналі «1+1».

2013 — до цього часу є експертом програми «Битва екстрасенсів» на каналі СТБ.

Крім серіалу «Роксолана», який став візитівкою актриси, Ольга Сумська знялася в картинах «Голос трави», «Пастка», «Записки кирпатого Мефістофеля», «Кілька любовних історій», «Останній москаль», «Тигролови» та ін.

Озвучувала українською Малефісенту у фільмі «Чаклунка».

У 2011 році зайняла пост президента Київського міжнародного кінофестивалю. Її попередником був знаменитий Богдан Ступка – засновник цієї премії.

На изображении может находиться: 2 человека, часть тела крупным планом

Немає коментарів:

Дописати коментар