суботу, 15 серпня 2020 р.

Запрошуємо до подорожі! Острів Тринідад.

 Запрошуємо до подорожі! 

 31 липня 1498 р. під час своєї третьої подорожі до Нового Світу Христофор Колумб відкрив острів Тринідад. 

Триніда́д (буквально — «Трійця», «острів Трійці») — острів в Карибському морі поблизу північно-східних берегів Південної Америки. Ця країна Карибського басейну, що займає острови Тринідад, Тобаго і ряд дрібних островів. Її довжина берегової лінії — 362 кілометра.Площа країни Тринідад і Тобаго — 5 128 квадратних кілометрів. На території країни переважають рівнини з рідкими пагорбами і низькими горами.

Порт-оф-Спейн — столиця країни,  і це дуже красиве і всебічно розвинуте місто. 

У цьому місті примудряються поєднуватися кілька абсолютно різних культур, але при цьому їх співіснування абсолютна мирне. Культур цих всього три: християнська культура, ісламська культура, а також культура індуїстська.

У столиці Тринідад і Тобаго є безліч церков, вік яких абсолютно різний, але всі вони чудові. 

Клімат  — субекваторіальний, жаркий і вологий. 

Перші поселення на Тринідаді з’явилися приблизно 7 тисяч років тому. Близько 5000 року до н. е. сюди почали проникати індіанці з північно-східної Америки.

Основними визначними пам’ятками цієї культури є два собори: Англіканський, збудований у 1816-1823 роках, а також католицький Собор, який було зведено в 1832-му році. Мусульманські мечеті також приведуть Вас в захват своєю архітектурою!  Фотографувати деякі з них заборонено.

Ще однією визначною пам’яткою країни є Ботанічний сад. В цьому саду Ви зможете побачити величезну кількість екзотичних і незвичайних рослин.Прибережні води багаті рибою.

У державі, площа якї складає всього 5 128 кв. км, налічується 40 заказників і 17 заповідників!

Різноманітність тваринного і рослинного світу вражає: 100 видів ссавців, 600 видів метеликів, до 50 видів рептилій і 400 видів птахів. Такою колекцією на своїй території може похвалитися далеко не кожна країна.

На островах в незайманих вічнозелених лісах росте близько 50 видів дерев, які мають цінну деревину або є екзотичними. Серед них є ваніль помпона, кипарис, сандалове дерево, заяче дерево, цедрела.

Серед ендеміків країни цікавий єдиний вид рептилій, що володіють люмінесцентним світлом. Це ящірка Proctoporus shrevei. Рептилія зустрічається тільки тут – на півночі Тринідаду, на схилах гір.

Знамените асфальтове озеро знаходиться на Тринідаді. У кратері грязьового вулкана знаходиться в’язка маса сірувато-чорного кольору. Площа незвичайного водойми величезна – 46 гектарів. Глибина його – 90 метрів. Нафта поступово витікає з надр землі і застигає у поверхні. Деякі леткі сполуки випаровуються, і з’являється звичайний асфальт.

Неофіційним національним блюдом, яке, як вважається, було придумано саме на Тринідаді, є «роті» — плоска коржик, в яку загортають начинку з м’яса, овочів або риби.

Кращим безалкогольним напоєм країни вважається «куэнтшер» (у буквальному перекладі просто «напій») — вітамінізована мінеральна або кокосова вода. Також популярні чорний чай, мате, «мауби» (настій кори деяких дерев, гвоздики і анісу) і якийсь аналог каркаде — напій з квітів щавлю-фуксії.

У північно-західній частині тринідадського узбережжя, розкинувся самий популярний пляжний район острова — затока Маракас-Бей. Майже 1850-метрова дуга прекрасного кремового піску обрамлена пальмовими гаями і різними туристичними об’єктами, обмежуючись з заходу селом Маракас-Бей-Віллідж, а зі сходу — рибальського селом Анкл Сем.

Сьогодні республіка Тринідад і Тобаго процвітає за рахунок торгівлі нафтою і природним газом. Танцювальний Конкурс Limbo Dance простежує своє походження до Тринідаду. Конкурс танцю Limbo - це дуже цікавий і складний конкурс. Вона виникла в Тринідаді і була популяризована Юлією Едвардс і її танцювальної компанією. Конкурс передбачає горизонтальну смугу, яку називають підвішеною, розміщеною на вертикальних смугах, і танцівниця повинна зіткнутися з панеллю і піти під нею, не торкаючись штанги або збивати її. Кожен раз, коли хтось усувається, бар встановлюється в нижнє положення, що робить завдання ще складнішим. Таким чином, бар знижується кожного разу, коли учасник вибуває, поки не залишиться лише переможець. 

У Тринідаді і Тобаго можна побачити найбільший у світі кораловий мозок. Ці колонії виглядають як людський мозок. Генетично ідентичні поліпи дають початок таким колоніям.. Ця колонія коралів має висоту близько 10 футів і діаметр близько 16 футів.

Завдяки багатому об'єднанню культур в Тринідаді і Тобаго в країні народилося цілий ряд музичних жанрів. Наприклад, каліпсо, соца, чатні і різні комбінації цих форм музики простежують своє походження до Тринідаду і Тобаго. Крім того, steelpans є музичним інструментом, який також виник у країні.

https://www.youtube.com/channel/UCxDWMTGSqe17FR4lc8qodKw?guided_help_flow=3

Немає коментарів:

Дописати коментар