суботу, 15 серпня 2020 р.

Міжнародний день турботи про себе.

 Незвичайна дата! 

Сьогодні, 24 липня, відзначається — Міжнародний день турботи про себе. Його мета — ще раз нагадати людям, що залишатися в здоровому тілі та твердій пам'яті можна лише за умови правильного способу життя.

Фахівці виділяють низку простих правил, які допоможуть самостійно подбати про своє здоров’я.

Тож, по-перше, перегляньте свій раціон харчування, додайте до нього цільнозернових злаків, фруктів, горіхів і насіння, омега-3 жирних кислот та морепродуктів. Водночас, спробуйте зменшити кількість солі.

Кидайте палити та знайте міру у споживанні алкоголю. Стежте за своєю вагою та збільште кількість фізичних навантажень.

А ще — шукайте можливості посміятися і кожен день робіть що-небудь приємне для себе: сходіть в кіно, приготуйте улюблену страву або влаштуйте зустріч з друзями.

І головне пам'ятайте, що найважливіше в усьому — міра. Тож, не зациклюйтеся на здоровому способі життя. Не потрібно кожну хвилину рахувати калорії, нескінченно прислухатися до свого організму, турбуватися про незначні болі або боятися надуманих хвороб — так можна взагалі втратити інтерес до життя.

 Самопізнання є лише вихідним імпульсом турботи про себе, кінцевою метою якої є зміна способу існування. Акцентовано на важливості вміння концентрувати увагу на власному духовному розвитку, що сприятиме подоланню хибної ідентичності, формуватиме вміння будувати стосунки та взаємодіяти з іншими людьми. 


Немає коментарів:

Дописати коментар