пʼятницю, 15 травня 2020 р.

День сімї.

15 травня - День сімї. Свято було започатковане у 1994 році Організацією об'єднаних націй.
Цікаві факти про сімейне життя: 
Одружені чоловіки живуть довше, ніж холостяки. Вони також частіше займають вищі посади. Що ж до жінок, то заміжні, за статистикою, заробляють на 4-5% більше, ніж самотні.
У німецькій мові існує слово Drachenfutter, що буквально перекладається як "корм дракона". Цим терміном німецькі чоловіки називають подарунок своїй дружині, – коробку цукерок або букет квітів – який вони змушені підносити, провинившись у чомусь, наприклад, повертаючись пізно додому п'яними.
Звичай поцілунку молодят у кінці церемонії одруження прийшов до нас із Стародавнього Риму. Тоді він мав дещо інший сенс – весілля розглядалася як контракт, а поцілунок служив своєрідною печаткою, що скріплює договір.
Традиція носити обручки на безіменному пальці прийшла до нас від древніх єгиптян, у яких її перейняли греки і римляни. Уже середньовічні автори запропонували пояснення такому звичаю: нібито через безіменний палець проходить vena amoris (вена любові), що йде прямо до серця.
У середньовічній Європі, особливо в німецьких народів, суперечки нерідко вирішувалися судовим поєдинком – хто в ньому перемагав, того оголошували правим. Особливим різновидом таких дуелей були поєдинки між подружжям, які вирішували таким чином свої сімейні негаразди. Щоб зрівняти шанси, для чоловіків влаштовували обмеження: наприклад, один із законів наказував чоловікові в ході такого поєдинку знаходитися в неглибокій ямі і битися дерев'яною палицею, а дружина, озброєна камінням у бойовій "панчосі", могла переміщатися навколо нього вільно.

Немає коментарів:

Дописати коментар