вівторок, 26 травня 2020 р.

День Києва

Київ — місто, легенд, які пройшли століття і дійшли до наших днів. Про те, що Київ — місто містичне, писали нетільки київські історики, але й такі генії літератури, як Гоголь, Пушкін, Булгаков. Про наявність у столиці нечистої сили свідчить присутність на гербі міста святого архистратига Михаїла, єдиного святого зі зброєю в руках. Він покликаний боронити місто від нечистої сили.
Легенди, перекази і страхи плетуть невидимий простір кожного давнього міста, визначаючи його неповторність і шарм, певна частка якого пов’язана з непізнаною сферою релігійних явищ. Наприклад, у Києві чимало усіляких історій, які останнім часом виплескуються з нагоди різних контроверсійних будов та реконструкцій. Йдеться, зокрема, про події навколо Десятинної чи Андріївської церков, Софії Київської, а також цвинтаря на горі Щекавиці. Києвом одразу почали кружляти чутки, що всі ці будови-реконструкції призведуть до жахливих епідемій та нещасть для міста.
Ніхто не знає, які з них насправді відбувались, а які нині є лише красивою легендою. Але у будь-якому випадку, знайте, є не мало цікавих містичних історій пов’язано з Києвом.
Що цікавило киян та гостей міста, а що є оберегом міста? Відкрити частку цього світу, подивитись на сучасний Київ у світлі давніх історій та легенд,  дізнатися про містичні історії, що відбувалися в Києві, побувати на справжнісінькій Лисій горі Ви зможете, завітавши у наш літературний дворик  «Містика сучасного Києва».

Немає коментарів:

Дописати коментар