понеділок, 18 травня 2020 р.

Палац ,,Україна''

17 квітня 1970 відкрито набільший  концертний майданчик України, палац ,,Україна'' - основне місце проведення найважливіших мистецьких заходів.
Перша сцена країни є основним майданчиком для проведення загальнодержавних та міжнародних мистецьких заходів. Технічне оснащення, оригінальність архітектури та можливість розмістити велику кількість глядачів є вагомою перевагою серед інших концертних залів. Тож статус Головної сцени країни є заслуженим по праву.
Зовнішньо будівля має вигляд трапеції, розміри якої складають 50×80×90 м. У самому палаці понад 300 приміщень, різні за розміром і призначенням.
У 1996 році Палац «Україна» внесений до переліку архітектурних пам’яток України.
22 квітня 1998 року Палац отримує статус Національного.
Архітектори Є.Маринченко, П.Жилицький, І.Вайнер; інженери П.Булаевський, В.Федорченко) Інтер’єри та облаштування вестибюля й артистичних приміщень палацу «Україна» виконані видатним архітектором і дизайнером Ірмою Каракіс. Ті, хто вперше потрапляє в фойє Палацу, відразу ж звертають увагу на помпезність і розкіш інтер'єру (архітектор Ірма Каракіс). Люстри з литого скла, що володіють відтінком і фактурою талого льоду, покриття з мармуру і паркету, вишукані вітражі. Погодьтеся, ні в жодному іншому кіноконцертному залі країни ви не побачите ескалаторів, які піднімають глядачів з гардероба в фойє партеру та балкона. До речі, раніше між другим і третім поверхом знаходився басейн з червоними рибками, а зараз там зимовий сад. На балконі зі стелі, немов гігантські кам'яні бурульки, звисають 6-метрові лампи. Їх робили на замовлення зі скла, видобутого в Тернополі.
Всього у Палаці близько 30 гримерок. Вони є трьох категорій, в залежності від зручностей всередині. Головна VIP-гримерка з'явилася відносно недавно - в 2005 році, спеціально під приїзд легендарного Лучано Паваротті. З огляду на його комплекцію і умови райдера, біля сцени Палацу "Україна" обладнали спецгрімерку, в якій міг вміститися навіть рояль.



Немає коментарів:

Дописати коментар