вівторок, 14 квітня 2020 р.

Василь Шкляр

Залишайтеся вдома. Читайте книжки.
Василь Шкляр — один з найвідоміших сучасних українських письменників, журналіст і політичний діяч. Володар премій Коронація слова, Золоте перо, лауреат Шевченківської премії 2011 року.
Член Спілки письменників України з 1978, Асоціації українських письменників з 1999. У 2000–2004 роках Шкляр працює головним редактором видавництва «Дніпро»,
Книги Шкляра перекладено англійською, болгарською, вірменською, шведською, словацькою, російською мовами тощо.
,,Ключ'' - ,,Одні назвуть цей роман детективом. Другі добачать у ньому твір еротичний. Треті вважатимуть його містичним, окультним або й ритуальним. Усіх, хто шукатиме в цьому романі тільки перше, друге і третє, я прошу його не читати'' – В. Шкляр.
,,Треба спитати у Бога''  - Цікаві колоритні характери, захопливі події та спостереження за людськими вчинками занурюють нас у самобутній світ раннього Шкляра.
,,Тінь сови'' - найгуманніший з усіх написаних Шкляром. Кохання та журба, на жаль, часто ходять поруч Життя Катерини і Степана сповнене любові та світлої поезії. І коли приходить біда – як тінь сови, що вони побачили перед весіллям, – заради спокою дружини Степан ладен пожертвувати всім.
,,Самотній вовк'' - В основі сюжету реальні події порятунку Алли Дудаєвої (дружини першого президента Чечні), з якою Василь Шкляр знайомий особисто, і саме реальна історія її викрадення з лабет російських спецслужб українцями лягла в основу його роману.


Немає коментарів:

Дописати коментар