вівторок, 21 квітня 2020 р.

Чарлі Чаплін

16 квітня 1889 року в Лондоні народився Чарлі Чаплінн.   Він був першим всесвітньо відомим коміком, і сьогодні один з небагатьох людей своєї епохи, яких все ще згадують та напряму асоціюють з німим кіно. Оскільки Чарлі Чаплін знімався тільки в чорно-білих фільмах, більшість людей вважали, що він мав карі очі. Насправді колір його очей блакитний.
Королева Єлизавета II посвятила Чарлі Чапліну в лицарі, коли йому було 85 років.
Хоч Чарлі Чаплін практично половину свого життя прожив в США, громадянства він так і не отримав. Решту свого життя він доживав у невеличкому містечку Веве, що в Швейцарії.
Голос Чарлі Чапліна глядачі вперше почули лише в «Нових часах» (1936), де він співає якоюсь незрозумілою мовою ліричну пісеньку. Але міміка і рухи актора настільки виразні, що публіка легко уловлює значення сумної розповіді про те як товстий франт спокусив дівчину фальшивим колечком. Принциповим новаторством було і те, що тут герой бореться за своє право на життя і щастя не наодинці, а з дівчиною. (Політ Годдар, котра виконувала цю роль невдовзі стала третьою дружиною Чапліна.) У двох цих фільмах комічний образ привабливого маленького бродяги німого періоду переростає в глибоко драматичний. Його душевна чистота і доброта протистоять і тупій байдужості багачів, і грубощам всесильної поліції, і нелюдяності конвейєрного виробництва. Хоч ставлення до Чарлі Чапліна було досить неоднозначним, він став першим актором який з'явився на обкладинці журналу «Time» 1925 році, а у  1917 році Чаплін підписав мільйонний контракт із кіностудією First National Pictures, отримавши статус найбільш високооплачуваного актора того часу. Визнаний одним із найкращих коміків в історії світового кіно, тричі нагороджений премією «Оскар». Улюбленим танцем Чапліна було танго.
У жінок Чарлі завжди був неймовірно популярний. Він був одружений чотири рази. Від цих шлюбів він виховував 11 дітей.  Всі жінки були значно молодше за нього. Останньою дружиною актора в 1943 році стала дочка відомого американського драматурга Юджина О’Ніла – Уна О’Ніл. Йому було 54 роки, а їй – 18. Від шлюбу з Уною у нього було восьмеро дітей. Останню дитину Уна народила, коли Чапліну було 72 роки.
Помер Чарлі Чаплін 25 грудня 1977 року уві сні у віці 88 років.
Через чотири роки після смерті Чарлі Чапліна, Український астроном Людмила Георгіївна Карачкіна на його честь назвала астероїд — 3623 Чаплін. Він знаходиться в поясі астероїдів між орбітами Марса і Юпітера.
Одним з 10  кращих фільмів відомого актора  - був короткометражний фільм ,,Банк''. 
https://www.youtube.com/watch?v=GZul9je8ru0
Release date: 9 August 1915 Genre: Short, Comedy Country: United States Language: English Directed by Charles Chaplin Produced by Jess Robbins Written by Cha...

Об этом сайте
YOUTUBE.COM
Charlie in the Bank - Comedy Movie | Charles Chaplin, Ben Turpin, Charlotte Mineau.
Release date: 9 August 1915 Genre: Short, Comedy Country: United States Language: English Directed by Charles Chaplin Produced by Jess Robbins Written by Cha...






Немає коментарів:

Дописати коментар