четвер, 9 квітня 2020 р.

Всесвітній день мультфільмів.

Мультик – це жива казка!  
Мультфiльми – це засіб виховання дитини. Без сумніву, події, що відбуваються у мультфільмі, розвивають уяву і мислення малюка, формують його світогляд. Персонажі улюблених мультфільмів – друзі дитини. Вони вчать її взаємо діяти з навколишнім світом, формують уявлення про добро і зло, вчать справлятися з труднощами. 6 квітня у 2002 році Міжнародною асоціацією анімаційного кіно було проголошено Всесвітнім днем мультфільмів. Веселі, кумедні та симпатичні персонажі так захоплюють! Тим паче, що в багатьохіз них є свої таємниці. 
Для дитячої свідомості мультфільм - не вигадка, а оживша реальність, і всі герої дійсно існують. 
 Пропонуємо і Вам набратись позитиву переглянувши один з  найпопулярніших мультфільмів режисера Едуарда Назарова “Жив-був пес”, який у  2012 року було повністю озвучено українською мовою (спершу текст був російською, пісні — українською). Цей легендарний мультиплікаційний фільм створений за мотивами української народної казки “Сірко”. Його люблять за гумор, за неповторний колорит і звичайно ж за народну українську музику. Також мультфільм отримав I місце — V Міжнародний кінофестиваль казкових фільмів, Odense, Denmark, 1983 році та Спеціальний приз журі — Annecy, France, того ж року. 
У 2013 році у центрі Києва (вул. Олеся Гончара, 15/3) встановили дерев'яну скульптурну композицію Вовка і Пса, що сидять під столом. Автор — вінницький скульптор Володимир Заєць.
Гарного перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар