пʼятницю, 24 квітня 2020 р.

День народження газованої води

24 квітня День народження газованої води - самого популярного в світі напою.
Відкриття газованої води мало випадковий характер. Патент на неї видали в 1833 році. Першою компанією, яка почала використовувати «шипучі» властивості газованої води, була Coca-Cola.
Газовану воду з задоволенням п'ють і дорослі, і діти. Її продають як в чистому вигляді, так і з різними добавками. Завдяки вмісту в ній бульбашок газу вона швидко втамовує спрагу.
24 квітня 1833 в США була запатентована газована вода. Цим винаходом світ зобов'язаний британському хіміку, богослову і філософу Джозефу Прістлі, що відкрив одне з властивостей діоксиду вуглецю, за допомогою якого і стало можливим створити газовану воду. Мабуть, це єдина точно відома дата в історії газованої води, оскільки дати самого відкриття винахідник не залишив.
Спостерігаючи за роботою однієї пивоварні, Прістлі зацікавився, якого роду бульбашки виділяє пиво при бродінні. Контейнери з водою, які хімік помістив над чанами з варяться пивом, незабаром зарядилися бульбашками, які на ділі виявилися вуглекислим газом. Спробувавши вийшла рідина, Джозеф був вражений її приємним різким смаком, а в 1767 році він, вивівши склад, сам виготовив першу пляшку газованої води. Всесвітньо відома компанія "Coca-Cola." »Була першою, хто здогадався використовувати винахід Джозефа Прістлі в комерційних цілях. 
В даний час існує велика різноманітність видів газованої води і величезна кількість торгових марок, що випускають цей напій, як в чистому вигляді, так і зі всілякими добавками.

Немає коментарів:

Дописати коментар