суботу, 11 квітня 2020 р.

,,Закоханий у небо''

,,ЗАКОХАНИЙ У НЕБО'' - ЛЕОНІД БИКОВ – актор, улюбленець мільйонів! Народився 12 грудня 1928 року на території сучасної Донецької області, загинув в аварії в Київській області 11 квітня 1979 року. Відомий актор, режисер і автор сценаріїв, заслужений артист УРСР, заслужений артист РРФСР, народний артист УРСР.
 Після втілених на екрані на диво сильних образів актор став улюбленцем публіки, а одна тільки згадка його прізвища викликає посмішку.
 Військова тематика, яка часто зустрічається у фільмах з Биковим, незмінно знаходила відгук у серцях глядачів. У своїх картинах він оспівував подвиг солдатів, які наближали заповітний День Перемоги, але залишилися невідомими широкому загалу. У знаменитій картині «В бой идут одни старики» режисер Биков розповів реальні історії солдат, своїх знайомих або близьких людей.
 Для багатьох сучасників Биков є символом старого і доброго кінематографа. Акторська гра Бикова не тільки отримувала захоплені відгуки кінокритиків, а й надовго залишалася в серцях звичайних глядачів.Він втілив на екрані багато дуже популярних образів. Всі вони говорять його голосом і усміхаються, як він. В кожному з них є частка його особистості. Але від кожного з них його, зрозуміло, відділяє певна відстань. Більша чи менша. Найбільше, мабуть, схожий на самого Бикова капітан Титаренко, який воював за справедливість і за велике мистецтво. Мистецтво Леоніда Бикова відзначається м'яким ліризмом, легким, гумором. Його герої завжди приваблюють душевною щедрістю, цілісністю характеру. Найбільше визнання йому принесли фільми про Велику Вітчизняну війну, де він розглядав проблеми моральних уроків війни, зв'язку між поколіннями.
 11 квітня 1945 року загинув прототип “Смуглянки” і друг дитинства Леоніда Бикова Вітя Щедронов: його літак упав на 46-му кілометрі шосе Прага - Братислава... 
11 квітня 1979 року на 46-му кілометрі траси Київ - Мінськ гине Леонід Биков: намагаючись обігнати трактор, його “Волга” вискакує на зустрічну смугу і зіштовхується з вантажівкою... 









Немає коментарів:

Дописати коментар