пʼятницю, 19 червня 2020 р.

День фермера

19 червня - День фермера.
2020 рік - Рік фермерських угідь в Україні.
Дата 19 червня була обрана для зазначеного професійного свята у зв'язку з ухваленням цього дня у 2003 році закону України "Про фермерське господарство".
Земля — цінний дар природи, від якого залежить існування життя на нашій планеті.
В Україні сьогодні близько 43 тис. фермерських господарств. Вони обробляють понад 4,5 млн. га орної землі. В середньому на кожне господарство припадає 105-110 гектарів. Так, на Закарпатті фермер може обробляти 3-5 га, а в Одеській, Миколаївській областях - 300-400. Окремі ж фермерські господарства мають до 10 тис. гектарів.
 Український аграрний бізнес складається з різноманітних прошарків: від міжнародних корпорацій-латифундистів до маленьких фермерських господарств. І якщо великі холдинги вирішують питання свого розвитку вже на рівні стратегії, технології та екологічності, то для фермера, який разом із своєю родиною оброблює невеличку земельну ділянку, ще стоїть питання про обрання організаційно-правової форми для ведення бізнесу. Майбутнє українського села — за фермерами. Великі надії фермери покладають на вітчизняну науку. Маючи досвід плідної співпраці з науковцями із започаткування фермерського руху в Україні, спільного обговорення і пошуку шляхів розв’язання наявних проблем, фермери переконані, що уряд прислухається до обґрунтованих застережень агроекономічної науки і фермерів стосовно неприпустимості позбавлення державної підтримки приватного господарювання на селі. Це послабить конкурентоспроможність галузі на світовому ринку, призведе до втрати доходів селян і, як наслідок — до зменшення доходів держави. Адже без селянина не може бути Української держави, а без фермера — немає майбутнього.


Немає коментарів:

Дописати коментар