суботу, 18 липня 2020 р.

Всесвітній день поцілунків

Романтичний цікавий факт про 6 липня  - Всесвітній день поцілунків — неофіційне свято, придумане в XIX столітті у Великій Британії. Саме на берегах Туманного Альбіону вважали, що поцілунок гідний того, щоб мати власне свято як один з проявів любові. До речі, авторство першого поцілунку не встановлено, а 20 років тому було затверджено Організацією Об’єднаних Націй.
Поцілунок – один із способів вираження людських емоцій. В залежності від контексту і деталей виконання може виражати широкий спектр почуттів. У загальному випадку він є способом вираження любові, позитивних і ніжних почуттів до людини. Цього дня у містах традиційно проводять різні конкурси поцілунків, учасники яких мають шанс виграти різні призи і подарунки («За найдовший поцілунок», «за найкрасивіший поцілунок», “за пристрасний поцілунок, за найпристрастніший поцілунок, та ін.).
Є легенда, яка свідчить, що древні люди, які придумали поцілунок, вважали, що в диханні людини живе душа, а з'єднання дихань поцілунком людей символізує "весілля душ".
До теперішнього часу наукою зроблено дуже цікаві висновки:
Так, японські медики стверджують, що поцілунок здатний знизити в людському організмі вироблення гістаміну, який викликає сінну лихоманку. Але щоб цього домогтися, цілуватися треба в супроводі спокійної музики протягом … аж цілих 30 хвилин!
Британські вчені ж зупинилися на вивченні проблеми цитомегаловірусу, який є в слині і може нести в собі небезпеку для вагітних, оскільки здатний призвести до смерті плоду або до розвитку в нього фізіологічних вад. Постійні поцілунки, які відбуваються між постійними партнерами, є прекрасним і ефективним щепленням від цитомегаловірусу.
Стоматологи ж стверджують, що поцілунки – відмінний спосіб захисту від карієсу.
 У користь поцілунку переконані і терапевти, які стверджують, що щирі і довгі поцілунки здатні сприятливо впливати на тиск, зокрема, це стосується гіпотоніків.
Німецькі вчені змогли навіть визначити техніку оздоровчого поцілунку: для цього потрібно цілуватися не менше трьох хвилин, дивлячись в очі один одному.
Поцілунки – відмінний засіб для підняття настрою і зміцнення імунітету. Вони рятують від стресів, депресії і навіть втоми.
 Але й важлива умова, яке варто дотримувати: для того, щоб поцілунок мав оздоровчу властивістю, він неодмінно повинен бути щирим!
Істини про поцілунок:
1.На думку психологів, поцілунок просто необхідний для нашої душевної рівноваги.
2. Жінки надають більшого значення поцілункам, ніж чоловіки.
3. Навіть якщо не всі що цілуються попадають на “сьоме небо”, ендорфіни, що виділяються при цьому в кров й мають наркотичну дію, дають відчуття блаженства й спокою.
4. Далеко не всі вважають поцілунок проявом любові: у деяких африканських племенах чоловіки й жінки зовсім відмовилися від нього нібито для збереження душі, а ескімоси, замість того щоб злитися в жагучому поцілунку, тільки чуттєво труться носами.
5. Цілуючись, ми обмінюємося 9 мг води, 0,7 г альбуміну, 0,18 г органічних речовин, 0,7 мг жирів, 0,45 мг солі й… 250 бактеріями!
Тож, цілуйтеся на здоров’я!

Немає коментарів:

Дописати коментар