суботу, 18 липня 2020 р.

До дня народження Ади Роговцевої.

До дня народження Ади Роговцевої Кіноклуб ,, Kartonni vikna’' запрошуємо до перегляду романтичного фільму українського режисера Оксани Байрак ,,За два кілометри до Нового року’’ (1с.) в якому знімалася легендарна українська акторка.
Сьогодні, 16 липня Ада Миколаївна Роговцева святкує день народження .
Зніматися у кіно вона почала з 18 років. Справжньою зіркою стала після виходу на екрани радянської кіноепопеї "Вічний поклик". А в театрі найбільше запам’яталася роллю Гелени у п’єсі "Варшавська мелодія". Входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України.
Від народження Ада Роговцева повинна була стати Людою. І досі шкодує, що не стала літератором. Але доля вирішила інакше. В останню мить батьки назвали новонароджену дівчинку Адою - на честь бабусі. А подруги після закінчення школи вмовили здати іспити до театрального інституту.
Вчилася, грала в театрі, знімалася вона одночасно. І саме в інституті зустріла своє велике кохання – актора Костянтина Степанкова. В харизматичного та вродливого викладача були закохані усі дівчата курсу. Ада на студентських зборах цим обурювалася, а потім незчулася і сама закохалася.
Та попри труднощі Ада Роговцева, у 23 роки вона стала заслуженою артисткою, а у 30 отримала звання народної. Народила двох дітей та зіграла у десятках вистав та фільмів. Вона не приховувала щастя. Доти, доки не втратила найдорожче
"Мій чоловік був на 9 років старший за мене, а я його любила і поважала. Коли його не стало, то не знала як далі жити, адже здавалося, що мене розрізали навпіл. Натомість діти не дали пропасти. Але з втратою дитини не зрівняється ніщо. Немає випробування, яке страшніше за це", - пригадала акторка.
І чоловік, і син Ади Роговцевої померли у липні – у місяці, в якому народилася актриса. Відтоді свій день народження вона не святкує. Але навіть з "обгорілими крилами", як вона сама про себе каже, артистка не втрачає оптимізму.
Варто зауважити, що українська легенда досі гастролює Україною та часто навідується на Донбас. Її мужність просто захоплює. А життєвій мудрості варто повчитися.
З 1958 року — артистка Київського національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки, де пропрацювала понад 35 років.
Після відходу з Київського національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки гастролює з концертними програмами та камерними театрами. У Київському академічному театрі драми і комедії на Лівому березі грає у виставах «Рожевий міст» та «Вася повинен зателефонувати», які поставила донька Роговцевої Катерина Степанкова.
Професор Національного університету культури, викладає в Київському театральному інституті ім. І. К. Карпенка-Карого.
https://www.youtube.com/watch?v=khcB76bPggE

Немає коментарів:

Дописати коментар