суботу, 18 липня 2020 р.

Королівський Національний театр.

13 липня 1951 року в Лондоні королева Єлизавета ІІ заклала перший камінь у будівництво Королівського Національного театру.
Королівський Національний театр – це сучасний майданчик для різноманітних заходів та ініціатив.
 В трупі театру працюють люди з інвалідністю. Вони такою ж мірою задіяні на сцені, як і інші актори. Лондонський театр Її Величності вкотре доводить, що насправді важать лише хист людини та її бажання розвиватись. Політика закладу полягає в тому, аби створити максимально відкритий інклюзивний простір. У ньому кожен має почуватись цінним, залишатись собою та бути почутим.
Вартість квитків у британський Королівський Національний театр не перевищує 20 фунтів. Фундація закладу робить усе можливе, щоб кожен пересічний міг насолодитись культурним відпочинком та духовно збагатитись. Схоже, саме завдяки цьому жодна вистава не минає без аншлагу, а квитки розкуповують задовго до їх початку.
Для того, щоб шанувальники могли насолодитись мистецтвом на відстані, Королівський Національний театр створює подкасти, які розміщає у вільному доступі на своєму сайті. Актори і психологи, митці та режисери діляться своїм досвідом та думками на найактуальніші теми.
Відвідувачі з вадами слуху та нечуючі мають змогу переглянути виставу із текстовою візуалізацією на екрані в залі. Для гостей із вадами зору та незрячих в театрі забезпечений аудіоопис у навушниках. Діти і підлітки особливо захоплюються так званими relaxed performances, тобто “не вимушеними виставами”. Таку новаторську практику театр ввів для того, щоб залучити до перегляду людей з аутизмом та зниженою здатністю до навчання. Поки триває вистава, світло залишається увімкненим, а звук приглушується, щоб відвідувачі почувались максимально комфортно. Під час п’єси можна вільно виходити із залу та повертатись, а також розмовляти. Якщо діти втомлюються від перегляду, в фойє створена м’яка безпечна зона з різноманітними розвагами. Тут працюють помічники, а після вистав сюди навідуються актори, щоб глядачі могли роздивитись їхні костюми і грим. Королівський Національний театр справді створює умови для кожного, мабуть, саме тому він користується такою любов’ю та популярністю.

Немає коментарів:

Дописати коментар