суботу, 18 липня 2020 р.

15 липня 1920 року управління вищих шкіл Києва ухвалило створити на базі Київського університету Св. Володимира та Вищих жіночих курсів Київський вищий інститут народної освіти, якому радою професорів було присвоєно ім'я М. П. Драгоманова (тепер — Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова). Цього ж року в інститут були влиті народні університети, географічний, Фребелівський та вчительський інститути, а також приватні жіночі педагогічні курси. Першим ректором інституту став український математик Костянтин Мусійович Щербина.
За роки свого існування даний навчальний заклад мав такі назви:
1834 — «особливий виховний заклад» при Київському університеті Св. Володимира;
1920 — Київський інститут народної освіти імені М. П. Драгоманова;
1936 — Київський педагогічний інститут імені Горького;
1991 —Київський Державний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова;
1993 — Український Державний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова;
1997 — Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова.
На сьогодні Національний Педагогічний університет імені М. П. Драгоманова є активним суб'єктом європейського освітнього простору та налічує 36 000 студентів.
Університет уклав понад 70 угод про співробітництво з провідними вищими навчальними закладами і науковими центрами. Щороку понад 200 викладачів та студентів університету проходять стажування в зарубіжних партнерських вишах, освітніх і дослідницьких центрах. Викладачі НПУ імені М. П. Драгоманова беруть активну участь в різноманітних міжнародних конференціях, симпозіумах, літніх школах, «круглих столах» і інших наукових і науково-практичних заходах. На сьогодні в університеті виконується близько 30 міжнародних проектів, в університеті навчається понад 400 іноземних студентів із 26 країн світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар