неділю, 13 вересня 2020 р.

 Кіноклуб ,,Kartonni vikna" запрошує – знайомтесь, німецька вівчарка Рін Тін Тін - перша кінозірка!

5 вересня  1918  народився Рін-Тін-Тін собака породи німецька вівчарка, відома своїми ролями у фільмах «Поклик Півночі», «Рін Тін Тін рятує свого господаря», «Геройский вчинок Рін Тін Тіна». В Першу світову війну у Французькій республіці американський капрал Ли Дункан підібрав у розбомбленому розпліднику крихітне цуценя й відвіз із собою. Пес виріс незвичайно розумним, знявся майже в трьох десятках фільмів кіностудії «Warner Brothers», вів на радіо власне шоу й заслужив почесну Зірку на голлівудській Алеї слави.

Дункан ще до війни планував займатися розведенням і навчанням собак-вівчарок в Америці, і навіть відвідав табір військовополонених, де зустрічався з полоненим німецьким інструктором для консультацій. Рін Тін Тін до закінчення війни служив зв'язковим у армії, і Дункан зауважив, що пес дуже кмітливий і добре піддається дресируванню.

В Америці Рін Тін Тін брав участь у багатьох собачих виставках і змаганнях, і на одній з таких виставок він вразив всіх, коли з легкістю подолав бар'єр більш 3,50 метрів у висоту. Після шоу кінопродюсер Чарльз Джонс запропонував Дункана зняти фільм про Рін Тін Тіну. Фільм отримав назву «Rinty», а Рін Тін Тін отримав свій перший гонорар в розмірі 350 доларів.

У 1922 році Дункан опинився в потрібний час і в потрібному місці, коли молода тоді кінокомпанія «Warner Bros.» зазнавала збитків і була на межі закриття. На кіностудії намагалися зняти сцену за участю вовка, який ніяк не хотів підкорятися вимогам режисера. Дункан запропонував на роль вовка Рін-Тін-Тіна, і в результаті фільм «Людина з диявольською річки» (The Man from Hell's River), в якому знявся Рін-Тін-Тін, мав великий успіх, а пес, на момент зйомок тієї картини колишній лише початківцям кіноактором, став сенсацією і героєм, який дозволив компанії «Warner Bros.» врятуватися від банкрутства і зайняти згодом гідне місце в Голлівуді. Сценарії для фільмів з Рін Тін тином писав молодий Дерріл Занук.

Рін Тін Тін знявся в двадцяти шести фільмах, вів на радіо власне шоу і заслужив зірку на Алеї слави в Голлівуді. Рін Тін Тін був дуже популярний: його зображення було на листівках і значках, випускалися іграшки та фігурки Рін Тін Тіна, він був героєм коміксів, шанувальники надсилали йому тисячі листів в день, а James W. English написав книгу «The Rin Tin Tin Story» . Рін Тін Тін навіть сам «підписував» контракти, залишаючи на офіційному папері відбиток лапи.

Дункан дуже любив Рін Тін Тіна, він абсолютно не прагнув до особистої слави, ставився до вівчарці як до найкращому другові. В своїй книзі «The Rin Tin Tin Story» писав, що дружина Дункана подала на розлучення, мотивуючи тим, що Дункан любить собаку більше, ніж її.

Рін Тін Тін помер в 1932 році. У 1934 році Дункан вирішив перевезти останки свого улюбленця на його батьківщину, до Франції, і зараз могила Рін Тін Тіна знаходиться на першому в Європі кладовище для тварин Сіметьер де Шьєн, відкритому в 1899 році,

В даний час (2009 г.) в Техасі існує музей Рін Тін Тіна.

Рин-Тин-Тин - пёс, который спас Голливуд от банкротства

Немає коментарів:

Дописати коментар