неділю, 13 вересня 2020 р.

 5 вересня  оголошено «Міжнародний день благодійності». Його встановили резолюцією Генасамблеї ООН від 7 березня 2013 року.

Пропозицію організувати таке свято зробила Угорщина. Крім того, дату обрали не випадково –  5 вересня 1997 року померла Мати Тереза – відома місіонерка та католицька черниця. Засновниця доброчинних місій, лауреат Нобелівської премії миру за 1979 рік, канонізована 2016 року. Мати Тереза присвятила все своє життя турботі про бідняків, особливо про дітей.

Так у світі хочуть привернути увагу до проблем людей, пов’язаних із бідністю та гуманітарними кризами. ООН хоче нагадати про важливість благодійності та волонтерської діяльності.

Міжнародний день благодійності вперше відзначався у 2013 році, щоб актуалізувати внесок усіх благодійників та волонтерів у подолання сучасних проблем людства, таких як бідність, смертоносні хвороби, неписьменність тощо. Відтоді до цього свята окремі люди, благодійні організації, бізнес-компанії готують фандрейзингові та промо-акції: жертвують одноденну платню або виручку на добрі справи, продають сувенірну продукцію, влаштовують благодійні пробіги, аукціони та інші креативні заходи для збору пожертв.

 В Україні відзначається щорічно у другу неділю грудня.

______________________________________________

ЗАПОВІТИ МАТЕРІ ТЕРЕЗИ:

Життя — це шанс. Скористайся ним.

Життя — це краса. Милуйся нею.

Життя — це мрія. Здійснюй її.

Життя — це виклик. Прийми його.

Життя — це обов’язок. Виконай його.

Життя — це гра. Стань гравцем.

Життя — це цінність. Цінуй його!

Життя — це скарб. Бережи його.

Життя — це любов. Насолоджуйся нею.

Життя — це таїна. Пізнай її.

Життя — це юдоль бід. Перебори усе.

Життя — це пісня. Доспівай її.

Життя — це боротьба. Почни її.

Життя — безодня невідомого.Не бійся, вступи в неї.

Життя — удача. Шукай цю мить!Життя таке чудове — не загуби його.Це твоє життя. Борони його.

На изображении может находиться: 1 человек, текст «5 вересня мижнародний день благодйност віддай ceimoBi найкраще, що в тебе Ε. Mamu тереза»

Немає коментарів:

Дописати коментар