понеділок, 20 листопада 2023 р.

20 листопада – Всесвітній день дитини!

20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про їх права. З 1990 року у цей день відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.

Свято взаєморозуміння та підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей зі всього світу. Як чудово бачити посмішки дітей та чути їхній сміх, адже саме в дитинстві все здається райдужним та позитивним. Кожен малюк має право бути щасливим. Здорові та радісні діти – запорука кращого майбутнього для кожної країни. Слід пам’ятати, що незважаючи на будь-який свій вік, дитина вже є особистістю. Основною ціллю є повноцінний розвиток дитини, залучення до повноцінного суспільного життя. Вже не раз було доведено, що від якості дитячих років залежить усе подальше життя, адже особистість дитини, її фундамент, закладається в дитинстві.

Захист прав дітей під час війни є однією з найбільш актуальних та важливих проблем в Україні. Оскільки, саме війна стала причиною порушень одразу всіх прав дітей, в тому числі таких як: втрата домівки, батьків чи рідних; фізичні, психологічні та емоційні травми; сексуальне насильство та примусове переміщення до країни агресора тощо. За таких обставин, захист прав дітей – це завжди важливе завдання, закріплене, не лише на міжнародному чи національному рівнях, але й на особистому – тобто сімейному, яке потребує системної роботи та взаємодії різних сторін, щоб забезпечити безпеку та добробут майбутнього покоління.

Наша бібліотека підготувала фотоколаж ,,Дитина – щастя родини'', який розкриває важливість піклування та захисту "маленької людини" поруч.

У Всесвітній день дитини - одне з найчистіших і найсвітліших свят, у яке хочеться побажати, щоб усі діти у світі були здорові, ситі та перебували у безпеці!






Немає коментарів:

Дописати коментар