вівторок, 24 листопада 2020 р.

Мистецький клуб ,,Аrt - Fest"

 Друзі!

Запрошуємо до нашого новоствореного мистецького клубу ,,Аrt - Fest" в якому ми будемо висвітлювати найцікавіші події культурного життя, знайомити з цікавими людьми та поринати у такий безодній світ мистецтва!

До дня народження Марії Башкірцевої! (23.11.1858р.)

Талант, якому назавжди 26 років!

Марія Башкірцева з Полтавщини мала недовге життя через туберкульоз, але завдяки власному таланту змусила говорити про себе усю Європу. Виданий після смерті художниці «Щоденник», над яким вона працювала понад 10 років, став сенсацією, через що його переклали усіма європейськими мовами.

У 1887 році було видано її сенсаційний «Щоденник», який Марія Башкірцева писала з 13 років французькою мовою. Він став другим в історії Франції щоденником, який видала жінка. Наприкінці життя вона написала:

«Якщо я не помру молодою, я сподіваюся жити як великий художник, але якщо я помру молодою, я маю намір мати свій щоденник, який не може бути нецікавим, опублікованим».

На сторінках цього видання розкрито глибину роздумів людини, яка не хоче втратити жодної хвилини життя. Прочитавши думки Марії Башкірцевої, багато критиків дивувалися, що він належить молодій дівчині, адже теми, розкриті у ньому, були більш ніж серйозними.

https://www.youtube.com/watch?v=Y51WsolXi8c



Немає коментарів:

Дописати коментар