понеділок, 23 листопада 2020 р.

 Цікавий факт про іграшку - мрію дітей всіх часів!

19 листопада 1891 — у Геппінзені (Німеччина) була продана перша іграшкова залізниця.

Іграшковий поїзд (іграшкова залізниця) являє собою зменшену імітацію реального залізничного поїзда. Зазвичай являє собою локомотив з декількома вагонами, які можуть котиться по рейках (хоча це і не обов'язкова умова даної іграшки). Локомотив може бути як з приводом (на батарейках, з механічним заводом), так і без. У побуті іграшкові поїзди часто іменуються паровозик.

Перші іграшкові поїзди також були і першими залізничними моделями. Їх почали будувати в Англії ще на початку 1830-х, коли тільки почалося будівництво перших реальних залізниць. Іграшкові потяги часто мали діючу парову машину, тобто наводилися за рахунок спалювання палива. Найчастіше ці моделі створювалися для реклами тільки зародився залізничного транспорту. Точний рік народження іграшкових паровозиків встановити досить важко, проте часто вказують 1829 році, коли онукам поета Йоганна Вольфганга фон Гете була подарована іграшкова копія знаменитої стефенсоновской «Ракети».

Аналогічна іграшка була пізніше подарована і іспанському королю. Паровозики стали швидко завойовувати популярність, тому незабаром з'явилися і моделі з жерсті, або відлиті з металу. Перший макет іграшкової залізниці був створений в 1859 році в парку Сен-Клу (Юзе, Франція) і призначався для принца Наполеона Ежена Луї Жан Жозефа Бонапарта.

Тепер залізниця - це не просто комплект залізних рейок з поїздом. Сьогодні використовуються різні матеріали виготовлення, поїзди мають кілька видів управління і безліч можливостей, здатні працювати від різних джерел живлення і багато іншого.







Немає коментарів:

Дописати коментар