понеділок, 1 лютого 2021 р.

Всесвітній день читання книги вголос

 1 лютого, традиційно щорічно у першій декаді лютого, проводити Всесвітній день читання книги вголос. Це день, присвячений силі грамотності та тієї радості, яка виникає, коли ми розповідаємо вголос історії в сім'ї, класі і суспільстві.

Читання вголос надзвичайно корисне: стимулює розвиток мозку, поповнює словниковий запас, розвиває увагу та уяву, залучає візуальне та слухове сприйняття, а також моторну активність (рухи губами). Під час читання вголос проявляється схильність людини краще запам’ятовувати інформацію.

Свято спрямоване, щоб спонукати молоде покоління до читання книжки вголос разом із другом або друзями, обговорювати зміст твору, ділитися враженнями та думками стосовно прочитаного. Воно має надихати дітей і дорослих просто більше читати і спілкуватися між собою. До того ж, таке заняття не тільки сприятиме тому, що дитина читатиме більше книг, а також поповненню її словникового запасу. Читаючи більше книжок, діти отримують шанс відкрити для себе нові ідеї та цілі світи, про існування яких вони навіть не здогадувалися.

Як долучитися до святкування Всесвітнього дня читання вголос:

1. Оберіть книжку.

2. Знайдіть зацікавленого друга / друзів.

3. Читайте вголос.

https://www.youtube.com/channel/UCxDWMTGSqe17FR4lc8qodKw



Немає коментарів:

Дописати коментар