неділю, 28 лютого 2021 р.

1 березня – перший день весни!

 1 березня – перший день весни!

Предки вважали, що птахи на своїх крилах приносять весну. Коли прилітають ластівки, настає справжня весна, наче вони на крилах приносять погожі весняні дні.

Птахи в міфології багатьох народів є творцями всесвіту. Ніким не народжені, вони вже існували, коли не було ще ні неба, ні землі, а лишень одне “широке море” (яке було завжди). Птахи символізують повітряну стихію, а повітря, як відомо, легке й може проникати всюди. Птахи сполучають світ земний і небесний (а водоплавні — аж три світи: ще й водну стихію на додачу).

ЛАСТІВКИ – птахи, які ідеально зріднилися з повітряною стихією. Усе життя ластівки проводять у польоті; на землю вони майже не спускаються, ходять погано. У повітрі ластівки – як риби у воді: демонструють фігури вищого пілотажу, навіть п'ють на ходу, стрілою проносячись над річкою.

Запрошуємо до нашого майстер-класу, який навчить вас виготовляти пташку із соломи. А допоможе нам у цьому народний майстер Національної спілки майстрів народного мистецтва України, керівник підліткового клубу ,,Ровесник'', переможець Міжнародного проекту-конкурсу ,,Тарас Шевченко єднає народи'' в номінації ,,Мій Шевченко в художньо-прикладному втіленні'' – Юлія Петруньок.

https://studio.youtube.com/channel/UCxDWMTGSqe17FR4lc8qodKw/videos/upload?filter=%5B%5D&sort=%7B"columnType"%3A"date"%2C"sortOrder"%3A"DESCENDING"%7D



Немає коментарів:

Дописати коментар