неділю, 18 жовтня 2020 р.

Народознавча година ,,Свято покрови''

 Народознавча година ,,Свято покрови''

Величне свято Покрови Пресвятої Богородиці належить до неперехідних, тобто має сталу дату святкування. Кожного року православні християни відзначають його 14 жовтня. Покрову відзначається ще одне важливе свято – День захисника України.

У народі цей день ще називають Третьою Пречистою.

Історія свята Покрови Пресвятої Богородиці своїм корінням сягає в глибоку старовину – від подій далекого 910 року в Константинополі.

Так, за переказами, Константинополю того року загрожувала небезпека, адже місто було взято в облогу противниками. В один із днів людям, які молилися у Влахернському храмі за визволення від ворогів, з’явилася Матір Божа, йдучи в повітрі осяяна небесним світлом та в оточенні ангелів і святих.Богородиця помолилася разом із віруючими, після чого зняла зі своєї голови блискуче покривало (його ще називають омофором) і простягнула його над усіма людьми, що перебували в церкві. Тим самим Богоматір взяла народ під свою опіку, а її покров захистив вірян від ворогів видимих і невидимих: війська противника відступили й місто було врятовано.

Тож, можна сказати, що Покрова – це захист.

https://studio.youtube.com/channel/UCxDWMTGSqe17FR4lc8qodKw



Немає коментарів:

Дописати коментар