четвер, 11 травня 2023 р.

 14 травня - День матері.

День матері в Україні офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня. Це святковий день, коли діти та дорослі вітають своїх матерів та дарують їм подарунки, квіти, листівки та інші приємні сюрпризи.

Ось деякі звичаї та традиції, які є поширеними в Україні під час святкування Дня матері:

В цей день діти зазвичай готують сюрпризи своїм матерям, такі як листівки, квіти, подарунки, а також готують смачні страви та десерти для святкового обіду.

Багато сімей святкують цей день відвідуючи мам та бабусь, пригощаючи їх смачним обідом та даруючи подарунки.

До війни, у деяких містах України, зокрема в Києві, Львові та Одесі, проводили різноманітні святкові заходи, концерти та фестивалі з нагоди Дня матері.

Багато магазинів, ресторанів та інших закладів пропонують спеціальні знижки та акції на святковий день, щоб допомогти дітям та дорослим вибрати ідеальний подарунок для своїх матерів.

Також у цей день зазвичай збираються всі члени сім'ї, щоб провести час разом, приготувати смачну їжу та насолодитися спілкуванням один з одним.

Мама, мамочка, матуся… Скільки ніжності, тепла і любові у цьому слові, що називає людину, яка для всіх найближча, найдорожча, найрідніша.

У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітер приносить свято Матері.

Наша бібліотека, разом з читачами вже підготували для своїх мам красиві подарунки.

Впевненні - мами будуть задоволені.














Немає коментарів:

Дописати коментар