середу, 8 березня 2023 р.

Співана Шевченкіана.

 Співана Шевченкіана від учасників та переможців багатьох Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів - фольк-гурт ,,Різнобарв'я України''. 

Тарас Шевченко чи не єдиний поет у світі, переважна частина поетичної спадщини якого (всього в «Кобзарі» 242 поезії) живе у співі. Написано понад 300 авторських хорових творів і записано близько 100 народних хорових пісень. Є по кілька музичних інтерпретацій одного поетичного твору, скажімо, понад 100 варіантів «Заповіту». А є по кілька хорових пісень на основі одного поетичного твору, скажімо, п’ять – на текст «І мертвим, і живим…», по три – на тексти «Гайдамаки» й «Тополя». У цілому на Шевченкову поезію написано понад 3 000 музичних творів: композиторських інтерпретацій різних форм і жанрів (від солоспівів до хороспівів), кантат, симфоній, опер. Це неперевершене явище світової культури.

Гурт ,,Різнобарв’я України’’ є переможцями Міжнародного проект-конкурсу ,,Тарас Шевченко єднає народи’’.  Під час концерту звучали пісні на твори Тараса Шевченка та звучала поезія – польською та англійською мовами. Особливо хочеться відзначити та привітати саму юну учасницю гурту, Заріну Гришикіну, ученицю 5 класу школи №279 ім. П. Григоренка, яка теж є призером Міжнародного конкурсу в номінації ,,Мій Шевченко: музично-театральний’’ і отримала диплом І ступеня. Окрім співочого таланту, учасники гурту мають і інші. З великим задоволенням привітали єдиного чоловіка гурту Миколу Нікітіна і вручили диплом І ступеня в номінації ,,Мій Шевченко в художньо-прикладному втіленні’’ за триптих портрету Шевченка зі шкіри. Фотокопії цих робіт були подаровані нашій бібліотеці.






Немає коментарів:

Дописати коментар