четвер, 30 березня 2023 р.

30 березня - День прогулянки в парку!

 Це неофіційне свято відзначають щорічно 30 березня, воно закликає людей бути активними і насолоджуватися фізичними та психічними перевагами прогулянок на природі. Головна мета цього Дня – звичайно ж, привернути увагу до такого звичайного та, здавалося б, очевидного способу відпочинку, як прогулянка парком.

Ми ж пропонуємо вирушити на прогулянку з цікавою книгою, адже у читанні на природі є кілька переваг, серед яких можливість відчути зв'язок з навколишнім світом. Так, вирушаючи на прогулянку можна захопити з собою цікаву книжку, яку можна взяти у нашій бібліотеці.

Прогулянки в парку, можуть покращити настрій та знизити стрес. Дослідження показали, що люди, які ходять пішки або гуляють у зелених зонах, зазвичай щасливіші, ніж ті, хто цього не робить. Такі прогулянки дають змогу досягти основної мети - збільшити частоту серцевих скорочень і привести в рух м'язи. Однак прогулянки на свіжому повітрі, коли погода і навколишнє середовище ідеальні, можуть бути психологічно і фізично бадьорими. Це дає змогу підвищити рівень "хорошого" холестерину. Зміцнює імунну систему. Покращує настрій, знижує тривожність, покращує сон і самооцінку.



Немає коментарів:

Дописати коментар