середу, 11 січня 2023 р.

Міжнародний день ,,Дякую”.

 Щороку 11 січня у світі святкують чудове свято — Міжнародний день ,,Дякую”.

Дякуємо нашим захисникам і захисницям, які просто зараз обороняють Україну! Дякуємо Героям за відвагу, мужність та за кожен новий день!

Щира подяка завжди викликає позитивні емоції та теплі відчуття. Запровадили це цікаве свято 2008 року за ініціативою ЮНЕСКО та ООН. Цікавий факт: вперше слово “дякую” офіційно згадали в паризькому словнику-розмовнику, який вийшов 1586 року. А в праслов’янській мові воно з’явилося в XVI столітті, коли диякон Авакум відповів на хороший вчинок побажанням “дай Богъ”.

,,Дякую'' – одне з найбільш уживаних слів у міжнародній лексиці. Воно вказане в усіх туристичних розмовниках.

В Україні Міжнародний день ,,Дякую” вважається молодим святом. Проте говорити слова вдячності потрібно завжди, адже вони несуть в собі позитивні емоції, здатні одразу підняти настрій та навіть покращити самопочуття. Головна ідея дня ,,Дякую'' – звернути увагу на важливість ввічливості у нашому повсякденному житті. У цей день потрібно варто бути особливо уважним до близьких і дорогих людей, адже привід для подяки можна знайти у будь-якій ситуації. Це свято спонукає задуматися, наскільки часто ви дякуєте за всю ту доброту та турботу, яку проявляють до вас рідні та друзі.

У цей день варто подякувати усім близьким та рідним, тим, хто є поруч із нами.




Немає коментарів:

Дописати коментар