середу, 25 серпня 2021 р.

День добрих справ.

 18 серпня – Всесвітній день безпритульних тварин.

Щороку в третю суботу серпня у світі відзначають Всесвітній день безпритульних тварин. Цього року ця подія припадає на 18 серпня.  Дата з’явилась в календарі на початку 1990-х на підтримку ініціатив волонтерських організацій із захисту домашніх тварин, які залишилися без нагляду.

Ця дата вважається не святом, а приводом звернутися до проблеми безпритульних тварин, донести максимальній кількості людей інформацію про їх трагічну долю. Сумна статистика стверджує, що 75 % безпритульних тварин вигнані на вулицю жорстокими господарями. Опинившись без допомоги людини, вони приречені на голод і загибель.

Одне із завдань Дня безпритульних тварин – пробудити у власників звірів свідоме ставлення до своєї ролі, запобігти збільшенню кількості безпритульних котів і собак через неконтрольоване розмноження домашніх вихованців. 

У Всесвітній день безпритульних тварин варто ще раз наголосити, що на любов і турботу заслуговують всі тварини: породисті і вуличні, здорові й безпорадні, всі без винятку. Подаруйте безпритульній тварині шанс на щасливе життя, заберіть безхатченка з вулиці або з притулку і більшої вдячності та відданості, ніж від нього годі буде чекати. 

В спеку та холод ці тварини потребують особливої уваги, тому не проходьте мимо, а залиште їм їсти та налийте води. Вдячність не забариться. Саме так вчинили працівники нашої бібліотеки, які є небайдужі до всіх пухнастиків.





Немає коментарів:

Дописати коментар