понеділок, 22 березня 2021 р.

Всесвітній день поезії.

 21 березня - Всесвітній день поезії.

Березень багатий на визначні події для книголюбів і всіх, хто щодня опановує мистецтво слова. Відсвяткували День письменника, час святкувати день, який складно уявити більш доречним в іншу пору року. Ну бо коли, як не весною, відзначати День поезії – свято словесної чуттєвості й довершеного вміння кількома словами висловити невисловлюване.

Щорічно 21 березня за ініціативою ЮНЕСКО святкують Всесвітній день поезії. Віддавна саме поезія найпершою реагувала на всі події, які змінювали хід історії і життя людини, саме вірші в усі війни першими линули з фронту, сповнені ран, що ще наривають. І лише потім усе це підхоплювала проза.

Та ось вам вагомі причини зробити вивчення віршів регулярною вправою:

✏️ вірші тренують пам’ять: влаштуйте собі такий челендж – один вірш на тиждень. Обирайте улюблену поезію, що знову і знову відкликається у вашому серці, і рядок за рядком завчайте напам’ять, а потім декламуйте рідним, друзям чи просто собі перед дзеркалом або під час пробіжки. Щоб вивчити вірш, насправді достатньо півгодини. І навіть у найзаклопотаніших людей тут не знайдеться відмовки, адже можна вчити дорогою на роботу чи навчання. Ви й не помітите, як покращиться ваша пам’ять, і вже за кілька місяців зможете з легкістю запам’ятовувати й відтворювати складну інформацію;

✏️ якісна поезія талановитих авторів (які не просто по-графоманськи нагромаджують слова, а зважують усе до дрібниць) збагачує словниковий запас і допомагає висловити, здавалось би, невисловлюване;

✏️ вам завжди буде чим здивувати співрозмовника чи кохану людину. Продекламуйте їм вірш, який найкраще передає ваші відчуття – і, можливо, почуєте у відповідь саме ті довгоочікувані слова.



Немає коментарів:

Дописати коментар