неділя, 13 жовтня 2024 р.

Всесвітній день ментального здоров’я

 10 жовтня, у Всесвітній день ментального здоров’я, в нашій бібліотеці було організовано та проведено ряд заходів на підтримку та підвищення рівня обізнаності щодо ментального здоров’я, навичок самодопомоги та способів підтримки психоемоційного стану.

Лекція-семінар на якій професійні психологи Всеукраїнської Арттерапевтичної організації познайомили всіх присутніх з різними методиками, поділились досвідом та практичними рекомендаціями щодо роботи з тривожністю, стресом, психологічними травмами з різними категоріями населення (дітьми, підлітками, людьми дорослого віку, військовослужбовцями, ветеранами).

Найбільш ефективними арттерапевтичним методом – є інформаційна психогігієна, мистецтво, читання.

,,Мистецтво – це спосіб зцілення від тривалої кризи, зокрема травм війни. Мистецтво є засобом відреагування через самовираження того, що не можна виразити в традиційному розумінні’’ – президент Всеукраїнської Арттерапевтичної асоціації Вознесенська Олена.

Також всі присутні на заході мали можливість познайомитись з власними розробками вправ для врівноваження свого психоемоційного стану, долучитись до майстер-класу ,,Як рятувати рятувальника’’ - створення арттерапевтичних артефаків, власної мандали підтримки- ,,Лист собі’’ - який поводила Голова мелітопольського осередку артасоціації, кандидатка психологічних наук, старший науковий співробітник інституту соціальної та політичної психології - Олена Плетка.

Цікавим був досвід другого майстер-класу, який проходив онлай, від майстрині Світлани, з Канади. Там популярними практиками є колективне малювання, орігамі, витинанки.

Незабутнє враження також залишила виставка художнього та декоративно-прикладного мистецтва ,,Мистецтво як зцілення у часи війни’’. В експозиції представлені роботи різних стилів та жанрів представників асоціаціїї з усієї України. Унікальність виставки полягає в тому, що лише одна з учасниць має художню освіту, всі інші – не є професійними митцями.

Ця виставка є першим проєктом асоціації, який закладено початок в нашій бібліотеці.

Виставка триває до 30 листопада.



















Вхід вільний.


Немає коментарів:

Дописати коментар