середу, 14 грудня 2022 р.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 До 14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС кіноклубом ,,Kartonni vikna'' організовано перегляд документального фільму ,,«Чорнобиль: до та після».

Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства.

14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим енергоблоком.

Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків: пожежників, експлуатаційного персоналу Чорнобильської атомної електростанції, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. У 1986 році ліквідатори аварії на Чорнобильській АС здійснили неоціненний подвиг. Свідомі свого обов’язку і високої відповідальності перед майбутніми поколіннями, вони самовіддано, жертовно і без примусу ступили в ядерний вогонь та приборкали його, назавжди вкарбувавши свої імена в історію.

Тож щиро дякуємо та схиляємо голови перед тими, хто поклав своє життя та здоров’я на алтар порятунку десятків мільйонів людей. Cвітла і вічна пам’ять загиблим героям-ліквідаторам та тим, хто відійшов у Вічність опісля!





Немає коментарів:

Дописати коментар