понеділок, 5 вересня 2022 р.

Міжнародний день благодійності.

5 вересня - Міжнародний день благодійності, встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у 2013 році. Таким чином ООН наголошує на важливості благодійництва та волонтерської діяльності, привертає увагу до проблем людей, пов’язаних із гуманітарними кризами.
Благодійність направлена не тільки на вирішення окремих проблем: допомога сиротам, хворим, бездомним. Але це ще й допомога у відбудові пам’ятників історії, храмів, придбання обладнання для закладів освіти і лікарень, підтримка наших захисників.
Благодійність - і є виявом людяності. Напевно саме через це благодійність завжди поважали і вона вважалася найвищою людською чеснотою.
В Україні сфера благодійності регулюється законом «Про благодійну діяльність та благодійні організації», який визначає «загальні принципи благодійної діяльності, забезпечує правове регулювання відносин у суспільстві, спрямованих на розвиток благодійної діяльності, утвердження гуманізму і милосердя, забезпечує сприятливі умови для утворення і діяльності благодійних організацій».
Творити благі й добрі безкорисливі справи тим, хто потребує цього, завжди було гідним і шанованим заняттям. Ніколи не пізно допомогти ближнім і незнайомим, долучитися до роботи благодійної організації, якій довіряєте, і просто подякувати тим, хто творить добро.
Хоча творити добрі справи потрібно незалежно від дати у календарі, свято зайвий раз нагадує про необхідність залишатися чуйним і турбуватися про долю ближнього.


Немає коментарів:

Дописати коментар