четвер, 13 жовтня 2022 р.

14 жовтня - День захисників і захисниць України — державне свято України, що відзначається 14 жовтня.

 14 жовтня - День захисників і захисниць України — державне свято України.

Вже більше пів року триває повномасштабна російсько-українська війна. Наш народ пережив перші жахливі дні, які були одними з найважчих у цьому двобої. Українці зуміли не лише згуртуватися проти агресора, а й не забувають про підтримку наших захисників усіма можливими засобами. Одним із них є пісня. Деякі пісні зараз, на фоні воєнних подій, набувають нової популярності, багато й нових пісень створено у ці нелегкі часи.

Пропонуємо до вашої уваги вікторину ,,Пісні війни'' наших українських виконавців, створених за ці дні війни.

У ХХ столітті козацькі традиції боротьби за незалежність України наслідували вояки Армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії. І не випадково днем офіційного створення УПА було обрано свято Покрови. Таким чином, цілком логічно, що цього дня давнє героїчне минуле України поєдналося з героїчним теперішнім.

Й нині українська армія береже бойові традиції предків, тому у війську з’явилися назви з іменами легендарних українських полководців та уславлених формацій минулого. А гасло «Слава Україні» – «Героям слава» стало офіційним вітанням українського війська.

https://learningapps.org/display?v=p5uzr2bvk21



Немає коментарів:

Дописати коментар