понеділок, 11 грудня 2023 р.

Книжковий фестиваль KyivBookFest

 Новий книжковий фестиваль KyivBookFest, який пройшов вихідними днями в столиці зібрав понад 80 видавництв і книготорговельних компаній. Зокрема, "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", "Видавництво Старого Лева", "Наш Формат", "Клуб Сімейного Дозвілля", "Ранок", "Віват", "Книголав", "Лабораторія", "Білка", "Фоліо" та ін. Серед запрошених авторів були — Макс Кідрук, Василь Шкляр, Андрій Кокотюха, Володимир Вʼятрович, Марія Матіос, Ірен Роздобудько, Марина Гримич, Дара Корній, Сашко Лірник, брати Капранови. Також виступлять гурти "Фіолет" та Ot Vinta.

Слід відзначити деякі нові цікавинки, що окрім книг, на фестивалі представлені інші різні аспекти культури та мистецтва. Зокрема зустрічі з відомими блогерами, діячами культури, артистами, що у сукупності створює позитивне середовище для формування культури читання.

Звичайно і наша бібліотека не могла оминути культурну подію такого рівня. Нові знайомства, нові книги, видавництва, донати для ЗСУ, спілкування з однодумцями – все це в одному кращому місці - у царині книг!

Зокрема, неймовірний простір аніме та косплей – зачаровує та захоплює з першого погляду. Зазвичай головним джерелом такого перевтілення є манґа, аніме, відеоігри, токусацу або історичні фільми про самураїв. Для учасників косплея було організовано конкурс на кращий костюм, танець, театральний номер – які з гідністю оцінило журі.

Долучились донатами для фонду «Візьми Кота» який є благодійним і цілеспрямовано працює на спасіння безхатніх котиків та подальше влаштування їх у нові сім'ї.

Також наша бібліотека взяла участь в майстер-класі в рамках анімефестивалю, а саме історичних танців Шотландії, Ірландії, який завершував фестиваль, де мала певні успіхи та визнання))

Бажаємо, щоб KyivBookFest став постійним і звичним культурно-мистецьким явищем.

















Немає коментарів:

Дописати коментар