понеділок, 16 жовтня 2023 р.

Художня виставка ,,Вдома'' Олени Гур'євої.

 Шановні друзі! 

Запрошуємо на художню виставку ,,Вдома'' Олени Гур'євої, яка відкрилась в нашій бібліотеці 15 жовтня.

Олена Гур'єва - мисткиня, родом з Луганської області, м. Лисичанськ. Останні роки проживає в м. Ірпінь. Свій творчий шлях починала з інтер'єрних картин в 2013 році. З 2015 по 2022 рік мала паузу в творчості. Події повномасштабного вторгнення змотивували повернутися до живопису. 

У своїх роботах досліджує нові сенси, які можуть здобувати пейзажі, якщо дивитися на світ через призму війни. Ідеєю робіт часто є віра в майбутнє і незламність української нації, що виражається в турботі і любові до своєї землі. 

В своїй творчості звертається здебільшого до олійного живопису. Картини виконані в техніках реалізму та імпресіонізму. Мисткиня полюбляє створювати фактурні роботи, з чіткими, об'ємними мазками. Деякі роботи виконані мастихіном. Палітра насичена темними, глибокими відтінками і природними кольорами. Деякі твори є творчими експериментами і тяжіють до мінімалізму, такий формат живопису на думку мисткині якнайкраще слугує для вираження емоцій. 

 Проект "Вдома": повномасштабне вторгнення об'єднало українців, як націю і дало поштовх до усвідомлення значущості дому та країни для кожного з нас. Ми стали по іншому сприймати можливість жити вдома. Хтось цей дім втратив. Хтось вимушений був знайти собі новий. Хтось свій дім боронить та бачить рідне місто хіба що в приціл. А інші "лікують" поранені будинки на звільненій землі, або засівають кожний клаптик родючого грунту, щоб дати йому нове життя. Цінність дому ще ніколи не була для нас такою високою. 

Споглядаючи полотна цієї виставки, глядач бачить різні куточки нашої країни, місця які в той чи інший період життя були для мисткині домом. Дбайливо засіяні українськими фермерами поля, що колосяться врожаєм та чекають своїх визволителів. Ріпакові поля Луганщини, що всупереч окупації майорять кольорами українського прапору. Терикони посеред родючих степів. Захоплююча краса Карпат. Заквітчаний бабусин сад. Зігріті сонцем сосни Київщини. 

Кожна з робіт написана під впливом війни і несе в собі додатковий зміст, неочевидне, але важливе послання. Любов до своєї землі, до місця, що вважаємо домом, надає сил і наснаги, зрощує нове життя. Наша нація здатна цю силу і наснагу перетворювати в дію, відновлювати завдяки цьому свій дім.

Виставка триває до 26 жовтня.

Вхід вільний.















Немає коментарів:

Дописати коментар