неділю, 22 березня 2015 р.

Закодований світ художника

Свято творчості та таланту! Відкриття виставки у нашій бібліотеці відомого українського художника, члена Національної спілки художників України, професора кафедри рисунка та живопису Київського Національного університету технологій та дизайну - Гули Евгена Петровича. Творчий доробок ювіляра, який дарує нам прекрасне мистецтво, неперевершеність та геніальність картин вражають. Евген Петрович є автором книги ,,Пластична анатомія - основа рисунка" - фундаментальне ілюстративно - методичне видання, в якому вперше викладено комплексне дослідження анатомічного зображення людей від давнини і до наших часів.
        На виставці представлено частину робіт художника, а всього їх у нього понад 2000, і всі різняться тематикою і жанрами (від монументального розпису храмів до пейзажів, портретів, натюрмортів). Картини Евгена Петровича знаходяться в приватних колекціях України, Польщі, Німеччині, Франції, США, Китаю та багатьох інших, а зберігаються у фондах Міністерства культури України та музеях образотворчого мистецтва Києва та Львова.Багато теплих слів звучало на адресу Евгена Петровича, адже це людина, яка багата друзями і це головне - такі слова художника. Привітати майстра та з найкращими побажаннями завітали друзі юності Момотенко Валерій Якович, державний радник митної служби ІІІ рангу з дружиною Наталією Іванівною, Петро Маслак - професор, доктор географічних наук, відмінник освіти, заслужений працівник освіти України, академік Академії наук вищої освіти України, Світлана Муштенко - мистецтвознавець, член Національної спілки художників України та просто гості, колеги по роботі і шанувальники творчості Евгена Гули.
         Запрошуємо всіх бажаючих за гарним настроєм, духовним розвитком та естетичним смаком у нашу галерею. Чекаємо Вас за адресою: м.Київ, пр. Червонозоряний - 37.  
         Вхід вільний!
  
       



















Немає коментарів:

Дописати коментар