суботу, 10 квітня 2021 р.

Жан- Поль Бельмондо

 9 квітня 1933 року у Франції народився актор театру і кіно Жан- Поль Бельмондо. Закінчив Вищу національну консерваторію драматичного мистецтва. Після закінчення розпочав професійну кар'єру на сцені .Кінодебют актора відбувся в 1957 році в фільмі "Мольєр". Але всесвітню славу йому принесла роль в фільмі "На останньому диханні".

Бельмондо був один із самих успішних акторів Франції. Він заснував компанію для створення власних фільмів. В інтерв'ю одного з журналів Бельмондо сказав :"Хоча я знявся в 95 фільмах і зіграв 40 театральних ролей на зйомках я був щасливий". Найкращі ролі актора це: " Женщина есть женщина", "Вор", "Сирена с Мисисипи", "Стависки", " Доктор Пополь". За головну роль у фільмі "Баловень судьби" Бельмондо отримав національну премію "Сезар". Фільмографія артиста налічує багато кадрів присвячених творчості французьких кінематографістів. Але Жан-Поль з'являється також і в документальних творах які присвячені його життєвому шляху.

У 2001 році Жан-Поль Бельмондо переніс інсульт і довго відновлювався після нього. Всі ці роки він міг ходити, лише спираючись на тростину. Проте актор ще не сказав свого останнього слова - в 2008 році він знову з'явився на екранах у фільмі «Людина і собака».

https://www.youtube.com/channel/UCxDWMTGSqe17FR4lc8qodKw





Немає коментарів:

Дописати коментар