суботу, 3 квітня 2021 р.

Всеукраїнський Тиждень дитячого читання

 Щороку у дні весняних канікул проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання– час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу, і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкриттів.

У незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року, а з 2009 року – має назву Всеукраїнський Тиждень дитячого читання.

Цікавий факт:

27 квітня у США розпочалося святкування Тижня дитячої книжки (Children’s Book Week). У США це подія національного масштабу, яка покликана привертати увагу до дитячої літератури й читання. Історія відзначання Тижня дитячої книжки починається з 1913-го року, коли бібліотекар американської бойскаутської організації Франклін К. Метьюз ініціював інформаційно-просвітницьку мандрівку штатами Америки, присвячену дитячій літературі, яку на той час ледь виокремлювали із загалу. Його пропозиція започаткувати Тиждень дитячої книжки на національному рівні мала на меті привернення уваги до наявних зразків літератури для дітей, жвавого обговорення її особливостей і потреб, пропагування грамотності та втіхи від читання серед дітей та юнацтва.

У листопаді 1919-го року було відзначено перший Тиждень дитячої книжки в США. 1944-го року організація заходів до Тижня дитячої книжки стала обов’язком новоствореної Ради дитячої книжки. Нині всіма офіційними складовими події опікується її спеціальний відділ під назвою «Кожна дитина – читач».

Долучився до читання і динозаврик - читайлик, який мешкає на нашій ,,Дитячій планеті’’ і є улюбленцем нашої дитячої читацької аудиторії.

Поради батькам, як заохотити дитину до читання:

📚Зберігайте книги всюди

📚Створіть культуру читання вдома, щоб читання стало природною частиною вашого дня

📚Створіть куточок для читання

📚Читайте вголос

📚Читайте разом

📚Зверніть увагу на комікси чи графічні романи

📚Використовуйте інші форми читання

📚Купуйте книги на тематику, яка цікава вашим дітям

📚Ходіть у книжкові магазини разом





Немає коментарів:

Дописати коментар