вівторок, 13 квітня 2021 р.

Правова година ,,Керуй впевнено’’.

 На виконання Міської цільової програми підвищення організації та безпеки дорожнього руху в м. Києві до 2022 року «БЕЗПЕКА НА ДОРОЗІ» до вашої уваги правова година ,,Керуй впевнено’’.

Нові правила дорожнього руху: про що варто знати водію в 2021 році.

🚔Зміняться правила перевезення дітей.

Раніше обмеження були встановлені для дітей, зріст яких менше 145 см, і для дітей до 12 років. Тепер вікове обмеження з правил прибрали і використання дитячих утримуючих систем в автомобілі є обов'язковим під час перевезення дітей, зріст яких менше 145 см. Норма не стосується регулярних та нерегулярних пасажирських автобусних перевезень, за умови дотримання встановлених обмежень швидкості. Норма вже набула чинності. При її недотриманні водій буде оштрафований на 510 гривень.

🚔Керування у нетверезому стані. За керування автомобілем чи будь-яким іншим транспортним засобом нетверезим (в стані алкогольного, наркотичного сп’яніння або під дією лікарських препаратів, що знижують увагу) штраф 17 тисяч гривень за перше порушення та 34 тисячі за повторне. Крім того, з’явиться ще кілька варіантів покарання за повторне порушення: адміністративний арешт на 10 діб, або й штраф та арешт одночасно. За повторне порушення — штраф 2000 НМДГ (34000 грн) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки;

🚔Перевищення швидкості та ненадання переваги. Для порушників швидкісного обмеження також підготували новий штраф у розмірі 680 гривень. А якщо швидкість водія була більша на 50 км від дозволеної швидкості, то штраф вже буде 3400 гривень. Тим, хто порушив правила переваги оперативним службам загрожує штраф 680 гривень.

🚔Непристебнутий пасок безпеки чи відсутній шолом. Збільшать штрафи і за непристебнуті паски безпеки в авто або не вдягнені шоломи у водія та пасажира мотоцикла. Раніше штрафи були такі:

— 51 гривня за перше порушення

— 170 грн за друге

— 255 гривень за 2 порушення на рік.

Тепер же хочуть штрафувати за перше і повторне порушення на 510 гривень, а за 2 таких порушення протягом року — на 680 гривень.

🚔Залишення місця ДТП. Той, хто потрапив в аварію, але поїхав з місця дорожньо-транспортної пригоди, може заплатити штраф 3400 гривень.

🚔Повноваження поліцейських та е-зміни.

В разі, якщо поліцейський подав сигнал про зупинку авто, водій зобов’язаний:

зупинити авто там, де не заборонено Правилами дорожнього руху;

тримати руки в полі зору правоохоронця;

не виходити з автомобіля без дозволу правоохоронця

на вимогу представника правоохоронного органу водій має: передати або пред’явити у своїх руках для перевірки посвідчення водія, увімкнути аварійну сигналізацію, вийти з машини чи встати з мотоцикла;

під час зупинки на вимогу поліцейського потрібно знаходитись на своєму місці і нікуди не рухатись допоки він не дозволить.

Дотримайтесь правил і поважайте один одного!




Немає коментарів:

Дописати коментар