четвер, 6 червня 2024 р.

Книжкові поради.

 До Всесвітнього дня океанів бібліотека пропонує добірку художньої літератури про океан і біорізноманіття мешканців морських глибин, важливість оберігати природу і завжди захоплюватись красою, багатством, потенціалом Світового океану.

«Мобі Дік, або Білий кит» Германа Мелвілла це найвідоміший роман класика американської літератури про мандри на китобійному судні, з захоплюючими пригодами та філософськими роздумами.

«Ловець океану. Історія Одіссея» В. Єрмоленка. В творі постає воїн і мандрівник Одіссей з його розумінням та прагненням до основних цінностей життя, міфічне море.

«Феєрія пригод Тура Хейєрдала» Ю. Косинської та О. Крука – захоплюючий твір про відомого вченого, легендарного мандрівника Тура Хейєрдал, який збудував пліт під назвою "Кон-Тікі" і з екіпажем із шести чоловік здійснив плавання через Тихий океан. Цю подорож назвали «найнеймовірнішою авантюрою ХХ століття».

«П’ятнадцятирічний капітан» Жуля Верна. Цікава книга відомого французького письменника про небезпеки мандрівок, морську стихію, таємниці океанів, географічні особливості та джунглі Африки.

«Уздовж океану на ровері» В. Махна – есеї, в яких подорож розпочинається зі Стейтен-Айленду, неподалік протоки, якою пропливали на початку ХХ століття кораблі з мігрантами до Америки, шириться до Європи і до Індії, далі Кривий Ріг та Київ, Старе місто в Єрусалимі, Венеція. Це спогади про цікаві зустрічі та емоції автора.




Немає коментарів:

Дописати коментар