середа, 5 червня 2024 р.

Практичні заняття клубу образотворчого мистецтва ,,Аматор+'' .

 Практичні заняття клубу образотворчого мистецтва ,,Аматор+'' стають все більш затребуваними та корисними.

Запрошуємо і Вас разом з нами поринути в атмосферу творчості, краси, релаксу. Краса - рідна сестра гармонії, коли вони знаходяться поруч, світ стає витонченим і прекрасним.

Сьогодні, під керівництвом голови клубу образотворчого мистецтва Київського міського об'єднання художників ,,Творчість'' Василя Тарасюка вчились малювати, такий улюблений багатьма жанр образотворчого мистецтва - пейзаж.

Пейзаж (фр. Paysage, від країна, місцевість) – жанр образотворчого мистецтва, предметом якого є зображення будинків, вулиць, парків, скверів, мостів, а також всього того, що ми можемо побачити в місті або на природі.

Одним з виражальних засобів створення пейзажу є простір. У побудові простору на площині важливо враховувати безліч аспектів: формат картини, місце лінії горизонту, композиція, повітряна і лінійна перспектива.

При лінійній побудові композиції важливим є вибір формату листа і положення лінії горизонту. Формат картини обирається відповідно до основної форми предметів. Для зображення високого предмета обирають вертикальний формат, для предмета довгого – горизонтальний.

Пейзаж – один з найпопулярніших серед народу жанрів живопису. Картини пейзажистів дають людині не лише естетичну насолоду, а й посилюють любов до рідної землі, до її чарівної краси. Пейзаж має досить солідний вік, пейзаж виник у середньовічному Китаї у 6-му столітті нашої ери. Китайські художники зображували добре відомі своєю красою краєвиди. Під впливом китайського склався і японський пейзаж. У Візантії середньовічні художники застосували схематичне зображення природи: кілька дерев означали ліс; гірки – скелясту місцевість, башта – місто.












Немає коментарів:

Дописати коментар