середа, 5 червня 2024 р.

«Київ оспіваний митцями України»

 «Київ оспіваний митцями України» – книжкова виставка в бібліотеці до Дня міста Києва, яке відзначають в останню неділю травня, демонструє самобутню, високу мистецьку культуру України. Бібліотека пропонує читачам мистецькі видання з художніми шедеврами талановитих живописців, скульпторів, графіків, монументалістів, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва.

Книги з чудовими ілюстраціями творів визначних українських художників М. Глущенка, О. Шовкуненка, С. Шишка, Є Волобуєва, Т. Яблонської та інших, які відображають красу будівель старого міста, чудові парки, мальовничі краєвиди Дніпра. Також видання про творчі пошуки молодих художників – П. Бевзи, О. Аполлонова, О. Джураєвої, І. Леві, О. Богомаза, А. Духовичної, М. Шерстюк та інших.

Книги про видатних зодчих – А. Меленського, В. Беретті, В. Городецького, О. Шиле, В. Ніколаєва та інших. Їх шедеври дивують киян і туристів – Колона Магдебурзького права, Червоний корпус університету, Будинок з химерами, замок Річарда, Київська картинна галерея та інші.

Книги про музичне мистецтво Києва, яке займає одне з центральних місць в естетичних запитах українців та про найвідоміших співаків, які є легендою музичної сцени. До уваги читачів також інші численні видання, присвячені Києву.



Немає коментарів:

Дописати коментар