понеділок, 12 лютого 2024 р.

Світлана Кульчицька - ,,Творчість як ліки''.

 11 лютого в нашій бібліотеці відбулося відкриття художньої виставки режисера, художника, мультиплікатора, фотографа Світлана Кульчицька ,,Творчість як ліки''.  

Головний мотив виставки - надихнути глядачів займатися творчістю. Бо творчість це ліки.

Пані Світлана малює з дитинства, має дві художні освіти, і освіту режисера кіно. Але те, як саме творчість може допомагати під час війни, то це виявилося несподіванкою навіть для самої неї.

Як пише автор: ,, Мені допомагає творчість. І Дуже хочеться надихнути тих, то не пробував займатися творчість через різні перепони: колись не вийшло, у інших краще, якось незручно, що люди скажуть, немає часу. Не важливо що Вас зупиняє, але, як що є бажання займатися творчістю виникає, то потрібно це робити. В цій діяльності може бути досяжний вплив на свій емоційний стан. Навіть стихійно малювати кульковою ручкою в зошиті може виявитися терапевтичним. А наносити фарбу на папір, або полотно, це взагалі може мати несподівано гарний результат. Багато для кого робити самому якісь творчі речі, це найкращий спосіб керувати своїми емоціями, змінювати їх. Буває такий стан, в якому не хочеться нікого бачити, чи з кимось розмовляти, і в край важливо цим станом керувати, потрібно вміти змінювати його, генерувати ті відчуття, які потрібні. Ми можемо робити це різними шляхами. Через виставку я ділюся тим, який допомагає мені. Досить скоро мені наснився коротенький анімаційний сон. Він був як картина. Трішки незвично вона малювалася. Ніби-то відстроювалося місто, але фарбами з гори. Щось схоже на плити різних форм, спокійно так опускалися вниз і складалися в будівлі. З сірих ставали вони більш яскравими. Небо світлішало і потім все замайоріло жовто блакитними кольорами. Після того сну я замислилася, що можливо можу малювати і привертати увагу до України в такий спосіб''.

Багато гарних слів прозвучало на адресу виставки Світлани  та нашої бібліотеки-галереї  від поважних гостей цієї культурно-мистецької події.  Своє захоплення, професійну думку висловили Олексій Анд -український художник-живописець, графік, фотограф, представник фантастичного реалізму (або ж магічного, спорідненого до сюрреалізму); член Спілки художників України, входить до двадцятки кращих художників України, Михайло Лебедєв -український кінорежисер, кінооператор, драматург, викладач. Заслужений працівник культури України. Член Спілки кінематографістів України. Член Європейської Гільдії кінооператорів «IMAGO», Костянтин Мохнач - професійний фотограф, виконавець головної ролі у фільмі режисера фільму-українського номінанта на «Оскар» Валентина Васяновича ,,Рівень чорного''.

Гості  виставки із задоволенням познайомились з картинами, переглянули мотивуючий короткометражний фільм пані Світлани та надихнувшись творчістю прийняли рішення долучитись до нашого клубу образотворчого мистецтва ,.Аматор+'',  який діє при бібліотеці, для вдосконалення своїх навичок та вмінь.  

За певних обставин, пані Світлана не могла особисто бути присутньою на виставці, але свою увагу та подяку від неї  передав чарівний ведмедик із букетом троянд. 

,,Творчість як ліки'' - яскраве свідчення, що в образотворчому мистецтві України є майстер цікавий своїм думанням, баченням і головне, відтворенням, як традиційними методами зображення так і новаторським зображенням об’єктивної дійсності. Виставка цікава своєю різноманітністю зображуваного, шуканням новаторства в мистецтві, своєю власною палітрою, образністю, любов’ю до рідного навколишнього світу, прагненням творити для народу живописну картину добра.

Запрошуємо всіх охочих відвідати художню виставку ,,Творчість як ліки'', долучитись до прекрасного, чистого та світлого живопису, який сповнений любові до людей та  оптимізму. 

Вхід вільний.
























Немає коментарів:

Дописати коментар