вівторок, 13 лютого 2024 р.

180 років ,,Сніговій Королеві''

 Цьогоріч виповнюється 180 років казці видатного данського письменника Ганса Християна Андерсена «Снігова Королева» Ця казка оповідає про те, що людина може здолати будь-які перешкоди, якщо в її серці живе любов.

Ганс Крістіан Андерсен — відомий своїми неймовірно цікавими, повчальними, добрими і веселими, а, іноді, сумними казками. Діти всього світу зачитувалися ними. При цьому вони вчилися любити, товаришувати, довіряти і, найголовніше, вірити в диво та беззаперечну перемогу добра. Цей неймовірний казкар, з величезною фантазією та неймовірною глибиною душі та мав такі незвичні твори, що дарували людям світло та мрію у щасливе майбутнє.

Це один із найдовших творів письменника, він складається із семи розділів. Головні герої казки – Кай і Герда, які ставляться одне до одного як брат і сестра, але не є родичами. Герда має подолати випробування, щоб звільнити друга з полону Снігової Королеви. Остання є уособленням зими, непохитності, жорсткості, холоду і влади.

За сюжетом, шатро Снігової королеви розташоване у провінції Лаппі, яка входить до складу Фінляндії. Згідно з казкою, там Снігова королева щовечора запалює блакитні бенгальські вогні. Її постійним місцем проживання є острів Шпіцберген біля Північного полюса.

Біограф Андерсена, Керол Роузен вважає, що прототипом Снігової Королеви є шведська оперна співачка Єнні Лінд. Андерсен був закоханий у неї, але діва не відповідала письменнику взаємністю.

До вашої уваги пропонуємо цікавий кросворд, який нагадає та занурить у світ казки.

https://learningapps.org/watch?v=p1aticix224&fbclid=IwAR180Pi1SqNNGujNEd4A3OrtVQeKSswVSOtGn8o2UHsIpGTuH8aWIGPASGc



Немає коментарів:

Дописати коментар