неділя, 29 вересня 2024 р.

«Творчість як ліки-2».

 29 вересня відбулася презентація документального фільму «Творчість як ліки-2». Під час презентації гості бібліотеки мали змогу особисто познайомитись та поспілкуватись одним із героїв фільму - Володимиром Симанишиним, який разом з мамою спеціально приїхали з Тернопільської області на презентацію фільму. Також із задоволенням поспілкувалися зі Світлана Кульчицька - режисером фільму та оператором Костянтином Мохнач. 

Фільм частина проєкту «Творчість як ліки», який розпочався саме в нашій бібліотеці. Фільму про силу творчості, що до відновлення емоційного і навіть фізичного стану. Захід мав на меті розповісти про лікувальні і відновлюючи властивості мистецтва з прикладами з особистого досвіду Світлани Кульчицької і послухати, побачити, познайомитися з людьми, які можуть підтвердити ці слова і думки. 

Головні герої фільму розповіли про свій досвід в творчості і про її вплив на них. В кожного героя фільму відбувається відновлення від стресу війни. Письменниця Олена Маляренко втратила хату, чоловіка і на противагу руїні, яка панує над її рідним містом Херсоном, вона малює, робить прикраси, вишиває і відновлюється завдяки творчості. Наш воїн-ветеран війни –  Володимир Симанишин, отримав складне поранення, в наслідок якого йому ампутували руки. Як би нелогічно це не звучало, але зараз він малює чудові картини, мріє таким чином реалізуватися в житті. Приймав участь у виставках картин і має першу особисту. Тетяна Вітязь: журналіст, яка за рік до повномасштабного вторгнення переїхала за кордон, але це не заважає їй дієво допомагати українцям і Україні. Для себе вона знаходить відновлення в надзвичайних аплікаціях із квітів, та каміння. Всі ці надихаючі приклади можуть допомогти глядачам отримати натхнення для свого відновлення через творчі дії, бо всім українцям потрібно знайти свій інструмент для відновлення, здоров’я і повноцінного життя.

Щиро бажаємо Володимиру та його мамі Надії, сил та благословення. Віримо, що фільм стане натхненням та надією тим, хто опинився і ситуації в якій ще нещодавно був сам Володимир, втративши руки на війні.


























Немає коментарів:

Дописати коментар